Cercetătorii de la CETAL, cel am mare laser european studiază tipuri de ținte pentru ELI-NP
13 February 2018
#raportuldegarda.ro
13 February 2018

De ce (mai) este Darwin important?

Ştiinţa in cuvinte potrivite luni, 12 februarie 2018, de ziua lui Darwin – 209 ani de la nașterea celebrului naturalist britanic, geolog, biolog, fondatorul teoriei evoluției speciilor – de la Libraria Humanitas de la Cişmigiu, cu invitații noștri, Anca Bontaș, profesor de biologie și vicepreședinte ASUR, dr. în biologie Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și prof. dr. Mihai Popa, paleontolog, Facultatea de geologie a Universității București.
În a treia şi ultima zi din cadrul Zilelor evoluției, găzduite de Muzeul Antipa și Librăria Humanitas de la Cișmigiu și organizate de Asociația Secular-Umanistă din România, în parteneriat cu Editura Humanitas și Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ din București.
Am vorbit despre Darwin şi dacă şi de ce (mai) este important, despre importanța științei în educație și rolul școlilor, muzeelor și al societății civile în popularizarea științei, despre nevoia de educaţie ştiinţifică şi de gândire critică …şi despre multe altele.
Realizatori Corina Negrea şi Dan Manolache