Ascultă Radio România Cultural Live

De Earth Hour, stingem lumina și aprindem conversația despre biodiversitate

21 Martie 2018, 14:17

Sâmbătă, oameni din peste 7000 de orașe, din 180 de țări, vor stinge simbolic lumina și vor aprinde conversația despre biodiversitate, participând la cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile, Ora Pământului (Earth Hour). În România, 25 de orașe au anunțat organizarea unor activități, in ciuda fenomenelor meteo extreme din ultimele zile.

Ce este biodiversitatea și de ce trebuie să vorbim despre asta?

Biodiversitatea este cea mai importantă caracteristică a planetei noastre fiind vitală pentru omenire. Prescurtare a sintagmei „diversitate biologică", termenul se referă la varietatea vieții pe Pământ, în toate formele ei și cu toate interacțiunile sale. Biodiversitatea poate fi exprimată la mai multe niveluri, de la varietatea genetică, la multitudinea de specii individuale, la comunități și, în final, ecosisteme întregi, cum ar fi pădurile virgine sau Delta Dunării, unde viața interferează cu mediul fizic. Aceste numeroase interacțiuni au făcut Pământul prielnic vieții omenești. Tot ce vedem în jurul nostru, de la păduri, delte, râuri, toate ecosistemele care ne oferă resurse pentru traiul nostru, toate acestea înseamnă, de fapt, biodiversitate. Altfel spus, faptul că avem aer respirabil și apă potabilă, hrană și spații de recreere, se datorează biodiversității.

Cu toate acestea, în ultimii ani biodiversitatea este în scădere, și nu doar din cauza schimbărilor climatice. Dacă trendul actual continuă, până în 2020 speciile sălbatice de vertebrate ar putea ajunge la un declin de 67%, comparativ cu anul 1970, ca urmare a activităților umane. Sistemul nostru alimentar pune o presiune majoră asupra ecosistemelor și speciilor, fiind responsabil pentru 25-30% din emisiile cu efect de seră la nivel mondial. Agricultura utilizează o treime din suprafața terestră a Pământului și aproape 70% din resursele de apă folosite de oameni. În plus, CO2 emis de consumul de combustibili fosili reprezintă 50% din amprenta noastră ecologică.

#Connect2Earth – deschide o conversație și luptă pentru cauza ta

 

De aceea, este momentul să ne reconectăm cu natura, să discutăm despre importanța biodiversității. În ultimele săptămâni, din ce în ce mai mulți oameni participă la această conversație, pe ora-pamantului.ro/impreuna și sub #connect2earth.

Apoi, este important să acționăm, să ne schimbăm comportamentul și să solicităm schimbări, pentru natură, de la autorități. Earth Hour este momentul în care ne putem hotărî să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem dușuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decât pe dorințe create artificial prin trucuri de marketing și acordând mai mult loc în coșurile noastre de cumpărături produselor responsabile – tradiționale, ecologice sau certificate FSC, ce atestă proveniența din păduri gestionate responsabil. Putem alege să ne implicăm în cauze de mediu și să contribuim la protejarea speciilor sălbatice.

În București, deschidem conversația despre biodiversitate cu un program variat, în cadrul unui eveniment organizat de WWF. Ne întâlnim să discutăm despre relația cu natura, la Palatul Universul (Beans & Dots și Mezanin) pe 24 martie, unde, începând cu ora 19.00 va avea loc proiecția filmului de mediu metraj Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni, urmând ca apoi participanții să își dăruiască energia naturii în pași de dans cu Swing Dance Society. Rockabella și Blue Noise aduc muzică, fără să se folosească de surse de energie electrică. Și dacă tot stingem lumina timp de o oră, The Bat – We love IMPRO, este un spectacol parcă scris pentru natură și Ora Pământului.

 

De asemenea, în toată țara  vor avea loc mai multe evenimente și activități  organizate pentru a marca Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber și nu numai. Lista acestora va fi actualizată constant pe ora-pamantului.ro și pe pagina de Facebook WWF Romania.

Parteneri media: Digi World, Digi Life, Digi Animal World, Starcom

Pentru a afla noutăţi despre campanie, accesați http://ora-pamantului.ro/

Program complet eveniment organizat de WWF pentru a marca Ora Pământului în București

Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni (30 min./ RO), de la 19:00, la 19:30

Filmul urmărește să scoată în evidenţă importanţa conservării sălbăticiei pentru comunităţile locale punând accent pe activităţile bazate pe folosirea resurselor naturale care pot să genereze beneficii economice în mod sustenabil. Deşi sunt surprinse 6 arii protejate distincte în Carpații din sud-vestul României (4 Parcuri Naţionale, 1 Parc Natural şi un Sit Natura 2000), este prezintat caracterul compact al zonei sălbatice şi potenţialul acesteia de conectivitate.

București Swing Dance Society, de la 19:30, la 20:00

București Swing Dance Society e locul în care, de aproape 4 ani, pasionații de Jazz&Swing pot retrăi atmosfera anilor ‘20-’50 prin dans. Așa cum au făcut-o și anul trecut, membrii echipei BSDS vor antrena participanții la eveniment să se împrietenească cu ritmurile săltărețe de Lindy-Hop și Charleston. Alături de membrii școlii - care sunt dansatori de toate nivelurile - și sub îndrumarea Ioanei Lupescu (președinte BSDS și profesor cu peste
15 ani de experiență), orice privitor este binevenit să deprindă, într-un mod distractiv, pașii de bază ai acestor dansuri.

Rockabella, de la 20:00, la 20:30

Rockabella este o trupă indie rock, din București din componența căreia fac parte Teodora Moroșanu (voce), Andrei Ilie (tobe) Șerban-Ionuț Georgescu (bass), Marius Popescu (chitară) și Bogdan Moroșanu (producție muzicală și sunet).
Trupa a debutat in anul 2014 cu single-ul atmosferic „Motionless”. În 2015, Rockabella lansează single-ul și videoclipul „Buttercup” anunțând primul lor material, EP-ul „A World Outside”.
În 2017, trupa anunță un material nou și lansează prima piesă în limba română, „Încă un Pas”. Viitorul album Rockabella este în producție și urmează să fie lansat in 2018.

The Bat - We Love IMPRO, de la 20:30, la 21:00

The Bat este un format de teatru de improvizaţie ce se desfășoară integral pe întuneric, provocând la maxim imaginaţia. Atât spectatorii cât și actorii stau cu ochii închiși, cu luminile stinse. Pornind de la o sugestie din public, actorii improvizează personaje și efecte sonore. Distributia este: Adina Sandu, Andrei Negoiţă, Dianina Andrei, Florin Lungu, George Dumitru.

Blue Noise, de la 21:00, la 21:30

Trupa Blue Noise este “laboratorul de voci” in care sase tineri muzicieni transpun stilul a cappella in sonoritati de jazz din anii ‘50 – ‘60, ritmuri de pop, rhythm and blues si beat box. Ana Maria Alexa (soprana grupului), Elena Moroşanu (mezzosoprana),  Ana – Criatina Leonte (alto) , Zoe Flavia (alto), Mihail Grigore (tenor) este violoncelist Bogdan Tudor (bas), Denis Bolborea (beatbox, looping

and live fx) .

Evenimente anunțate în România, cu ocazia Earth Hour

 

Orașele care și-au anunțat deja participarea la această ediție a Earth Hour:

Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Brașov, Brăila, Bistrița, București, Buzău, Constanța, Făgăraș, Drobeta Turnu Severin, Iași, Moinești, Oradea, Onești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighișoara, Tulcea, Turda, Vulcan.

Arad

Centrul Municipal de Cultură Arad organizează, sâmbătă un concurs de desen cu tema “Ora Pământului” la Muzeul Preparandiei, un marș cu biciclete în centrul orașului și un concert acustic, pe Platoul Primăriei Municipiului Arad, înainte de ora 20:30.

 

Ajud, jud Vrancea

Se va opri iluminatul la Casa de cultură “Tudor Vornicu”. În plus, Colegiul Tehnic Gheorghe Balș, Colegiul Național Emil Botta, Școala Gimnazială Principele Radu, Școala Gimnazială Mihail Armencea, Școala Gimnazială Angela Gheorgiu și  Școala Gimnazială Mareșal Averescu organizează o serie de activități educative, cu scopul protejării naturii.

Brașov

Iluminatul public va fi întrerupt în tot centrul istoric, între orele 20:30 și 21:30, inclusiv în Piața Sfatului și curtea Bisericii Negre.

Brăila

Pe, pe 24 martie 2018, pe Platoul din fața Palatului Administrativ au loc o serie de activități culturale dedicate acestui eveniment, organizate în parteneriat cu voluntarii  Programului Național Cantus Mundi și cei ai Cercetașilor României - Centrul Local Brăila. De asemenea, iluminatul ambiental la unele cladiri (Palatul Administrativ, Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, Casa de Cultură ”Petre Ștefănescu Goangă”, Teatrul ”Maria Filotti” și Școala Gimnazială ”Sandu Aldea”) și pe una dintre arterele reprezentative ale municipiului (Calea Călărașilor) va fi întrerupt pe 24 martie, în intervalul orar 20.30-21.30.

Asociația Clubul de Turism PROILAVIA Brăila marchează în avans Ora Pământului 2018.
Sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 18, propune brăilenilor o plimbare inedita pe aleile din Gradina Publica, in centrul istoric al Brăilei.

Bistrița

Voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni” amplaseza lampioane luminoase în Zona pietonală „L.Rebreanu”, de la  20:00 la 21 30 - Spectacolul gulguţelor. Participanții la eveniment, indiferent de vârstă, sunt invitați să producă energie verde pedalând pe trei biciclete. Va fi organizată și o tură „Connect2Earth”cu bicicletele pe următorul traseu: Piaţa Centrală – str. Gh. Şincai – b-dul Independenţei - sens giratoriu Kaufland– b-dul Independenţei – str. Gării – b-dul Republicii - str. B. Şt. Delavrancea – Str. Dornei – Piaţa Centrală. Participă ambasadorii mobilităţii durabile din Bistriţa: Matei Moisil și Levente Ianosi. Urmând ca seara să se încheie cu un spectacol de sunet și lumină - THE BOULEVARD ACOUSTIC si TRUPA SIRIUS.

https://www.facebook.com/events/590591914626766/

București

WWF și Cercetașii Românei sting lumina în Palatul Universul. Alături de Bucuresti Swing Dance Society, Rockabella, Blue Noise și The Bat - We love IMPRO.
https://www.facebook.com/events/537671006620268/

Adevăraţii VeloPrieteni România organizează o tură cu bicicletele. Punctul de întâlnire este "Rondul Bicicliștilor" din Parcul Izvor. La ora 20.30 începe tura, timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piața Romană, Piața Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei si retur la Izvor.
https://www.facebook.com/events/928659660632527/

În București și în toată țara vor avea loc evenimente organizate de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi. Lista orașelor și coordonatorilor poate fi consultată aici: https://www.cantusmundi.com/ro/

Buzău

Primaria Municipiului Buzau va intrerupre iluminatul architectural al Palatului Comunal Buzau – cladirea reprezentativa  a Municipiului Buzau - in seara zilei de 24 martie 2018, in intervalul orar 20.30 – 21.30.

Constanța

ONG Mare Nostrum organizează, pe 24 martie, orele 20.30-21.30, în Parcul Tăbăcărie, un eveniment pentru a marca Ora Pământului. Printre activități se numără și aprinderea celor peste  2000 de lumânări, simbolul internațional al acestei zile manifest.

https://www.facebook.com/events/150320702315176/

Făgăraș

Primăria Municipiului Făgăraș organizează, împreună cu Cercetașii Țării Făgărașului, un eveniment cu tema “Lumină din lumină ieftină”, sâmbătă 24.03.2018, interval

orar 20.30-21.30, la terasa Litoral, unde, de-a lungul promenadei se vor aprinde lumânări așezate în golguțe de hârtie.

Oradea

Iluminatul va fi oprit în Parcul 1 Decembrie, între 20:30 și 21:30, precum și la Primăria Municipiului Oradea.  Corul Național de Cameră “Madrigal” va susține un recital în Parcul 1 Decembrie, statuia Ostașului Român, între orele 17:00 și 22:00.

Râmnicu Vâlcea

Primaria Ramnicu Valcea va întrerupe in data de 24 martie 2018, in intervalul orar 20.30-21.30 și organizează in centrul orașului, mai multe activități la care vor participa si reprezentanți ai Asociației Astro Club si ai Palatului Copiilor din Ramnicu Valcea (”harta municipiului” din gulgute luminate, lansare de lampioane), iar corul ”Cantus” al Liceului de Arte Victor Giuleanu va susține un recital coral.
Reșița

Clubul "Activi pentru protejarea naturii sălbatice din Carpați" , sprijinit de WWF, va marca Ora Pământului în Centrul Civic. Luminile vor fi stinse în zona centrului in intervalul 20:30-21-30.

https://www.facebook.com/events/1787163484640796/

Roman

Primăria Municipiului Roman va intrerupe iluminatul stradal pe principala artera de circulatie si iluminatul ornamental al tuturor cladirilor publice subordonate primariei.
În plus, va organiza un ecotur ciclist in jurul municipiului, seara incheindu-se cu un show de muzica, dans si lumina realizat de o trupa de profesionisti.

Satu Mare

Primaria Municipiului Satu Mare va întrerupe funcţionarea iluminatului public în p-ţa  25 Octombrie- platou, Pietonalul Coposu precum şi iluminatul arhitectural pe clădirea Palatului Administrativ, sâmbătă 24.03.2018 între orele 20.30 - 21.30.

Sighișoara

Activitățile organizate cu scopul de a marca Ora Pământului se vor desfășura pe parcursul a două zile, după următorul program: 23.03.2018, între orele 10.00 și 13.00 - Acțiune de ecologizare în zona unităților de învățământ și Cetatea medievală;

Sâmbătă, 24.03.2018, ora 19:30, Piața Cetății: Fanfara Sighișoara – Recital; Clubul Copiilor Sighișoara – Piesa de teatru ”Revolta poveștilor”.

Tulcea

In data de 24.03.2018, intre orele 20:30- 21:30 se va stinge lumina in urmatoarele institutii publice: Primaria municipiului Tulcea, Prefectura judetului  Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea, ARBDD, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, ICEM, Inspectoratul Şcolar al judeţului Tulcea.

In data de 24.03.2017, intre orele 20:00- 21:30, Primaria va organiza impreuna cu elevii tulceni un spectacol tematic de muzica si dans pe scena din Piata Civica, folosind ca surse de lumina lanternele si felinarele. Spectacolul va cuprinde momente folk, muzica populara, jazz, dansuri moderne, mesaj din leduri cu simbolul consacrat al angajamentului de a dedica planetei mai mult de 1 oră pe an.

În plus, mai multe grupuri locale de cercetași au anunțat că vor organiza diferite activități pentru Ora Pământului: Arad, Brașov, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraș, Matca, Onești, Pașcani, Popești Leordeni, Tecuci, Tulnici. Amintim mai jos câteva dintre activități (evenimentele publice).

Arad – Organizează un eveniment public și un concert într-un parc public. Va fi și un TeaRoom de unde lumea poate să-și ia un ceai cald gratis.

Brașov –2 zile de activitate, sâmbătă și duminică (24 si 25 martie) - ateliere de 4 ore - în care sunt organizate, pentru copiii și tinerii din Brașov ateliere de identificare a factorilor poluanți, cum se realizează separarea pentru reciclare. În plus, vor fi ateliere pentru realizarea gulguțelor pentru lumânări.

Drobeta Turnu Severin – Organizează o seară de poezie pe acorduri de chitară, la Clubul Artelor, din cadrul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Matca – O ieșire cu bicicletele în cel mai mare parc din Tecuci

Onești – Pornind de la gândul că, prin legea cercetășească, cercetașii trebuie încurajați să protejeze natura în fiecare zi, nu numai sâmbătă, dedică o întreagă săptămână Orei Pământului (19-23 martie). În această perioadă toți cercetașii vor primi câte o provocare destinată fiecărei zile, provocare ce îi va ajuta să conștientizeze impactul acțiunilor lor asupra mediului înconjurător, sau care îi va conecta la natură într-un mod mai responsabil. La activitatea de sâmbătă, pe lăngă alte idei în curs de dezbatere, vom reflecta asupra provocărilor și progresul fiecăruia.

 

Tulnici – Activități în aer liber- ecologizare, plimbare cu bicicleta, gulguțe

[1] Raportul Planeta Vie 2016 - Risc și reziliență într-o nouă eră (http://www.wwf.ro/resurse/living_planet_report/)

Ligia Bărbării: În cazul unei agresiuni sexuale, avem mai multe tipuri de probe
Știință 24 Aprilie 2024, 14:00

Ligia Bărbării: În cazul unei agresiuni sexuale, avem mai multe tipuri de probe

Explică, la Știința 360,  Dr. Ligia Bărbării , medic primar medicină legală, șefa Laboratorului de genetică...

Ligia Bărbării: În cazul unei agresiuni sexuale, avem mai multe tipuri de probe
Adrian Octavian Abagiu: Creierul care s-a obișnuit cu ”focul de artificii” pe care îl crează drogurile în capul nostru, tot timpul ne va face să tânjim după acea senzație...
Știință 23 Aprilie 2024, 14:00

Adrian Octavian Abagiu: Creierul care s-a obișnuit cu ”focul de artificii” pe care îl crează drogurile în capul nostru, tot timpul ne va face să tânjim după acea senzație...

Dr. Adrian Octavian Abagiu  este medic primar Boli infecțioase, cu competență în tratamentul...

Adrian Octavian Abagiu: Creierul care s-a obișnuit cu ”focul de artificii” pe care îl crează drogurile în capul nostru, tot timpul ne va face să tânjim după acea senzație...
Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out
Știință 23 Aprilie 2024, 13:38

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out

În perioada 4 – 9 iunie 2024 se va desfășura la Brașov a doua ediție LYNX Festival , primul eveniment de la noi...

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out
Asociația Blondie - câștigătoare la categoria ȘTIINȚĂ la Gala Premiilor Radio România Cultural
Știință 23 Aprilie 2024, 13:08

Asociația Blondie - câștigătoare la categoria ȘTIINȚĂ la Gala Premiilor Radio România Cultural

Adelina Toncean, președinta Asociației Blondie: „Povestea Blondie începe cu un băiețel blond care avea nevoie de...

Asociația Blondie - câștigătoare la categoria ȘTIINȚĂ la Gala Premiilor Radio România Cultural
Cum arată sectorul ONG din România: 127.000 de organizații, venituri de 1,51 % din PIB și aproximativ 127.000 de angajați. Oamenii au încredere în domeniu, se strâng mai multe fonduri, dar salariații și voluntarii se simt în burnout.
Știință 23 Aprilie 2024, 12:56

Cum arată sectorul ONG din România: 127.000 de organizații, venituri de 1,51 % din PIB și aproximativ 127.000 de angajați. Oamenii au încredere în domeniu, se strâng mai multe fonduri, dar salariații și voluntarii se simt în burnout.

Aproximativ 127.000 de ONG-uri în România - în medie 6,7 entități la 1.000 de locuitori față de 9,4 media...

Cum arată sectorul ONG din România: 127.000 de organizații, venituri de 1,51 % din PIB și aproximativ 127.000 de angajați. Oamenii au încredere în domeniu, se strâng mai multe fonduri, dar salariații și voluntarii se simt în burnout.
Oana Doruș: Joaca este pentru copii limbajul lor dar părinții nu prea știu să se joace..
Știință 22 Aprilie 2024, 13:35

Oana Doruș: Joaca este pentru copii limbajul lor dar părinții nu prea știu să se joace..

Oana Doruș  este psiholog în cadrul Centrului Wonder din cadrul cadrul Asociației FDP – Protagoniști...

Oana Doruș: Joaca este pentru copii limbajul lor dar părinții nu prea știu să se joace..
Sanda Gligu: La unii părințil vorbim chiar de incapacitatea de acceptare a diagnosticului de autism al copilului lor
Știință 22 Aprilie 2024, 13:31

Sanda Gligu: La unii părințil vorbim chiar de incapacitatea de acceptare a diagnosticului de autism al copilului lor

Mai ales mamele ar trebui să înțeleagă că acel ”cordon ombilical” din punct de vedere emoțional...

Sanda Gligu: La unii părințil vorbim chiar de incapacitatea de acceptare a diagnosticului de autism al copilului lor
Prof.dr.Dafin Mureșanu: „Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare înseamnă 10 centre noi pentru tratament endovascular al AVC-ului, 25 de experți noi în neuroradiologie intervențională ”
Știință 22 Aprilie 2024, 08:00

Prof.dr.Dafin Mureșanu: „Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare înseamnă 10 centre noi pentru tratament endovascular al AVC-ului, 25 de experți noi în neuroradiologie intervențională ”

Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare va fi aprobată de Guvern şi implementată...

Prof.dr.Dafin Mureșanu: „Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare înseamnă 10 centre noi pentru tratament endovascular al AVC-ului, 25 de experți noi în neuroradiologie intervențională ”
Ascultă live

Ascultă live

11:00 - 12:00
Soundcheck
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
11:05 - 12:00
CĂRUȚA 4X4
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
11:03 - 15:00
Pulsul zilei
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru