DbutanT nu mai ajunge la Constanța din cauza restricțiilor impuse de COVID-19. O parte din festival se mută online
13 October 2020
Please Hold The Line/ Așteptați răspunsul operatorului de Pavel Cuzuioc, proiectat la Viennale și IDFA
13 October 2020

Debbie Rochon va primi Trofeul Countess Dracula 2020

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Fantastic și Horror “Dracula”  va avea nu un clasic Conte Dracula, ci o Contesă Dracula. Titlul onorific de Conte Dracula va fi deținut de o veritabilă legendă vie – Debbie Rochon. Actrița a fost supranumită “Meryl Streep a Horror-ului” și a fost inclusă în The Hell of Fame încă din 2012. Canadianca Debbie Rochon a jucat în peste 250 de producții cinematografice (Exhumed, Toxic Avenger IV, Black Easte), este scenaristă și regizoare multipremiată (Model Hunger) și producătoare reputată în mediul Exploitation și Horror (Suburban Nightmare, Nowhere Man).

Dracula Film Festival va avea loc la Brașov în perioada 14-18 octombrie, cu proiecții și activități la Centrul Cultural Reduta, Cinema One și Magnolia Brașov.

În seara de 18 octombrie, în cadrul Dracula Film Festival va fi oferit trofeul și titlul onorific de Countess Dracula 2020 și este programată o proiecție specială a ineditului lungmetraj Mark of the Beast din 2012, singura adaptare cinematografică de până acum a nuveletei Horror scrisă de Rudyard Kipling, autorul celebrei Cartea junglei, în care Debbie Rochon joacă unul din rolurile principale. Trailer Mark of the Beast https://www.youtube.com/watch?v=8bgd1xY6aBg

Gala de închidere a Festivalului de Film Dracula în cadrul căreia lui DEBBIE ROCHON i se va oferi trofeul și titlul onorific de ‘Countess Dracula 2020’ va avea loc pe 18 octombrie la Brașov.

În premieră, filmele din competițiile de lungmetraj și scurtmetraj se vor difuza și online pe platforma www.eventbook.ro, în perioada 15-18 octombrie. Programul festivalului se poate consulta pe www.draculafilm.ro.