Știința 360 – Raportul de gardă 
14 September 2021
Știința 360 – 15 septembrie – Raportul IPCC 2021, un ”cod roșu pentru omenire”
15 September 2021

Dimensiunea științifică a artei: Alexandru Berceanu – Lost interferences, un spectacol telematic asistat de inteligența artificială și augmentat cu muzică generativă

 

Trei piane electronice și o inteligență artificială, manevrate de Constantin Basica aflat la Stanford, în Sytatele Unite, l-au acompaniat  pe Romeo Cornelius, contratenorul care cânta în curtea Rezidenței BRD Scena9, într-un spectacol în care Maia Morgenstern a performat. Toate acestea s-au întâmplat sâmbătă 11 septembrie într-un spectacol telematic regizat de Alexandru Berceanu. Spectacolul Lost interferences, a fost transmis în direct prin intermediul internetului în cadrul Festivalului Ars Electronica și inregistrarea lui poate fi accesată pe site-ul festivalului.

Conceptul se bazează pe ideea de pierdere și folosește o colecție de povești despre pierdere, colectate pe site-ul web lostinterferences.eu

Și tu poți face parte din proiect dacă întri pe această pagină și scrii sau înregistrezi audio povestea ta despre o pierdere pe care ai experimentat-o în viață.

Constantin Basica s-a folosit de aceste povești ca de o bază de date, pe care prin algoritmi de programare le-a transformat în muzică.

Interviu cu regizorul Alexandru Berceanu

Realizator Mihaela Ghiță