Dimensiunea științifică a artei: Aural Eye și Alina Bohoru – Animație interactivă în vitrina galeriei 1001 arte
17 June 2020
Știința 360 – 17 iunie 2020
18 June 2020

Dimensiunea științifică a artei: Alina Bohoru – Am învățat pe cont propriu să fiu ilustrator profesionist, clădind pe fundamentul liceului de artă unde am deprins bazele desenului

Am cunoscut-o pe ilustratoarea Alina Bohoru pentru că la acest sfârșit de săptămână lucrările ei vor fi vizibile într-o expoziție de realitate augmentată. Calea Victoriei va fi un traseu pe care sunt presarate din loc în loc popasuri unde ilustrațiile făcute de Alina pot fi vizibile, în realitatea fizică un personaj gonflabil va ieși din Palatul Știrbey ca și când palatul i-a rămas mic și nu mai încape acolo, sau în realitatea augmentată, accesând pagina de instagram One Night Gallery. Sau la Galeria 1001 Arte unde există o instalație interactivă care pornește atunci când vizitatorii se apropie suficient de mult de vitrina în care va rula un film de animație.

Alina Bohoru este ilustratoare profesionistă, dar este absolventă a Facultății de Filologie. A absolvit liceul de artă din Timișoara, s-a făcut traductolog – cum îi place să spună, dar s-a mutat în București de câțiva ani pentru că viața ei profesională este de ilustratoare.

Interviu cu Alina Bohoru – ilustratoare

Realizator Mihaela Ghiță

Foto Credit: Alina Bohoru