Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe: ”Lumea nouă” din Lumea Nouă – America pandemiei de COVID-19 și a protestelor rasiale
18 June 2020
Roger Zelazny — 25 de ani de la moarte
19 June 2020

Dimensiunea științifică a artei: Alina Bohoru – Deși nu toți antreprenorii sunt artiști, toți artiștii sunt antreprenori. Dreptul de autor pentru ilustratori, este o chestiune foarte sensibilă

Artiștii, ca și antreprenorii, au un produs sau o idee de vândut pe care trebuie să o impună pe piață. Pentru a face acest lucru, artiștii au nevoie (cel puțin) de abilități de afaceri de bază și de o disponibilitate de a aborda vânzarea artei așa cum ar face orice antreprenor. 

Ideea sau abordarea, mai concret stilul personal este ceea ce definește un artist și îl individualizează pe piață. De îndată ce ți-ai identificat personalitatea artistică poți spune că ai definit un brand și în felul acesta îți definești și audiența.

Au nevoie artiștii de inițiere în antreprenoriat? Am adresat această întrebare Alinei Bohoru – artist ilustrator care lucrează cu precădere în mediul digital, folosește tehnologia ca parte a procesului creativ.

Sâmbătă și duminică (20-21 iunie) personajele Alinei Bohoru pot fi întâlnite pe Calea Victoriei, atât în realitatea augmentată, cât și direct ca printuri sau instalații interactive în vitrina galeriei 1001 Arte. Vă puteți augmenta fotografiile sau filmările din București accesând pagina de instagram One Night Gallery. Acolo, cele două personaje ale Alinei: Bepple și Birdman, vă vor însoți în fotografiile sau filmările pe care le faceți. 

Interviu cu Alina Bohoru – artist ilustrator

Realizator Mihaela Ghiță

Foto snapshoot din înregistrarea zoom.