Buletin cosmic – Expediția americană 2022
28 January 2022
Două aniversări rotunde
28 January 2022

Dimensiunea științifică a artei: Cătălin Beldea –  Ep. 5 –  Astro Show și evenimentele astrale ale anului 2022

 

Invitatul săptămânii la Dimensiunea științifică a artei este Cătălin Beldea, astrofotograf și vânător de eclipse, dar și fondatorul Astro Show – un festival de popularizare a astronomiei și astrofotografiei.

Pasionații de astronomie sunt invitați la ASTRO SHOW, unde se vor îmbarca, cu mic cu mare, într-o fascinantă aventură spre cer cu ajutorul a 4 telescoape profesionale, printre care lentilele celui mai mare telescop portabil din București, un telescop cu oglinda de 400 mm. Vânătorul de eclipse și recordman-ul român la vizionat eclipse totale de Soare – Cătălin Beldea și echipa sa de astronomi îi vor însoți și ghida pe tot parcursul acestei experiențe unice în marele Univers. 

Programele Astro Show sunt însoțite de experimente de chimie, fizică și astronomie susținute de simpaticul Profesor Trăsnit. Acesta explică noțiuni științifice pe înțelesul copiilor, în stilul caracteristic, iar părinții vor fi antrenați în jocurile de la scenă.

Programul conține o prezentare interactivă susținută de Cătălin Beldea, vânătorul de eclipse și editorul de astronomie la revista Știință și Tehnică. El vorbește câte-n Lună-Asteroizi și în Stele despre formarea Sistemului Solar, a Universului, ce planetă ar fi mai bine să colonizăm, de unde și cum a apărut viața pe Pământ și dacă există viață în Univers. De asemenea, arată câteva dintre cele mai spectaculoase expediții spre eclipse totale de Soare.

Participanții, învață cum se privește corect prin telescop si ce anume trebuie observat pe cer. Cu ajutorul specialiștilor, publicul observă frumoasele minuni ale Universului, inelele lui Saturn, sateliții lui Jupiter și benzile sale precum și misterioasele cratere de pe Lună.

www.astrofoto.ro

https://www.facebook.com/catalin.beldea

Credit foto: Cătălin Beldea

Realizator Mihaela Ghiță