31 mai – Ziua Mondială Fără Tutun
1 May 2020
Dimensiunea științifică a artei – Alex Conu, astrofizicianul fotograf
5 May 2020

Dimensiunea științifică a artei – Gidul astrofotografului – un manual de astrofotografie scris de Alex Conu

The ultimate guide of astrophotography – în traducere mot a mot, Ghidul suprem al astrofotografului lansat de Alex Conu acum vreo două săptămâni, este unul dintre cele mai bune și relevante manuale pentru cei care doresc să se apuce de astrofotografie, așa mi-a fost recomandat de Cătălin Beldea, vânătorul nostru de eclipse.

Suntem la rubrica Dimensiunea științifică a artei și continuăm călătoria printre stele cu Alex Conu – astrofiziacianul fotograf. 

A absolvit facultatea de fizică dar este fotograf profesionist și pasionat de astrofotografie. Acum vreo 7 ani a plecat în Norvegia să fotografieze aurora boreală și a rămas acolo, într-o mică localitate aflată dincolo de cercul polar de nord. Fotografiile de natură surprinse de el, au fost remarcate  și cumpărate de guvernul norvegian care promovează turismul din insulele Lofoten cu fotografiile realizate de românul nostru.

În mod paradoxal, pentru astrofotografie nu îți trebuie aparate superperformante. Înainte de orice, îți trebuie cunoștințe de bază de astronomie, ca să știi ce fotografiezi, apoi, un teleobiectiv, haine mai groase, că noaptea e frig și neapărat curiozitatea de a cunoaște fenomenele astronomice de pe cer – mi-a spus Alex Conu într-un interviu înregistrat pe zoom, zilele trecute.

Interviu cu Alex Conu – astrofozician, fotograf, http://astrographist.com/auroras/

Realizator Mihaela Ghiță