Savantgarde #109
15 May 2020
”Este incredibil pentru mine să fiu apreciată tocmai de comunitatea matematicienilor din Europa” spune Ana Caraiani, profesor la Imeprial College Londra, laureată recent cu premiul Societății Europene de Matematică, într-un interviu acordta emisiunii Știința 360 de astăzi, luni, 18 mai 2020
18 May 2020

Dimensiunea științifică a artei: Mihai Zgondoiu – Scurt circuit – despre apropiere și îndepărtare, expoziția online care a marcat ziua Europei

Anul acesta Ziua Europei ,din data de 9 mai, ne-a surprins în plină perioadă de izolare. Ceea ce ar fi trebuit să fie o expoziție de grup cu mai mulți artiști, la Galeria 030202, s-a transformat într-o expoziție on-line ”Scurt circuit – despre apropiere și îndepărtare”.

Patru galerii de tipul artist run space: Galeria 030202, Alert Studio și Diptych Art Space, și-au unit forțele într-o singură entitate denumită sugestiv Aliaj. 

Am înregistrat prin zoom, ca toată lumea, în această perioadă de izolare, un interviu cu Mihai Zgondoiu – artist, galerist și cadru didactic, cel care a ”dirijat” acest eveniment artistic care grație internetului mai poate fi încă ”vizitat” la adresa de facebook a evenimentului: Scurt Circuit #1 // despre Apropiere și Îndepărtare.

Interviu cu Mihai Zgondoiu – artist, galerist și cadru didactic la UNARTE  București și Universitatea de Vest din Timișoara.

Realizator Mihaela Ghiță