Idei în nocturnă. Dincolo de granițe
11 June 2020
Buletin Cosmic nr. 79
12 June 2020

Dimensiunea științifică a artei: Raluca Ilaria Demetrescu – Primul eveniment al sororității Locomotive a avut loc în noaptea de 15 mai și a marcat trecerea de la starea de izolare la starea de alertă

Săptămâna aceasta am vorbit despre Sororitatea Locomotive, o grupare de 14 artiste care s-au reunit după binecunoscutele modele masculine ale frățietății. Ele militează pentru promovarea drepturilor și intereselor artistelor. 

În data de 15 mai la trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, au marcat acest moment cu un eveniment, lansarea lucrării colective cu titlul ”Liberté, Egalité, Sororité ”–  semnată de toate cele 14 fondatoare ale Sororității. In ordine alfabetică: Elena Andrei, Beatrice Anghelache, Anca Boeriu, Angela Bontaș, Ana Chiorean, Raluca Ilaria Demetrescu, Selma Dragoș, Cristina Iacob, Lumi Mihai, Magdalena Pelmuș, Mirela Trăistaru, Em Sun, Nona Șerbănescu, Sabina Ulubeanu. Lucrarea este un eseu vizual despre libertate, solidaritate feminină și egalitate, care poate fi urmărit în internet, pe canalul de Youtube.

Raluca Ilaria Demetrescu una dintre inițiatoarele Sororității Locomotive, ca artistă este apropiată de arta  conceptuală. Arta noilor media nu îi este străină, dar o interesează doar în calitate de curatoare pentru evenimentele organizate la Galeria Alert Studio.

https://www.facebook.com/LocomotiveArtSorority/?ref=py_c

http://www.locomotive.arts.ro/?fbclid=IwAR2q7L3BKkV0O4Y-l2xoa6MYJZvoOfeKsyP5npmiKhGgrHLBzfsxNBEV0gM

Interviu cu Raluca Ilaria Demetrescu – artistă  în zona plasticii și a vizualului

Realizator Mihaela Ghiță