CONSULTAȚII – 11 APRILIE 2021
10 April 2021
Pastila antistres: Astenia de primăvară sau primăvara asteniilor
12 April 2021

Dimensiunea științifică a artei: Simona Deaconescu – Dans și microbiologie

 

Fiecare dintre noi are o amprenta microbiană particulară care ne definește ca identitate umană biologică. Mai mult decât atât, corpul nostru descrie o coregrafie socială condiționată de echilibrul între lumea noastră interioară și cea exterioară. Dacă ținem cont de evenimentele recente din ultimul an, e necesar să ne privim corpul precum un sistem care nu ar putea exista fără multitudinea de microorganisme care trăiesc în simbioză cu noi. Este expozeul unui spectacol de dans conceput anul trecut în plină panemie.

Invitata mea  este coregrafă, ea explorează  scenarii posibile, în care corpul întâlnește tehnologia, iar coregrafia se extinde dincolo de natura corpului uman. 

Simona Deaconescu este invitata mea din această săptămână cu care aș vrea să vorbim despre relația între dans- coregrafie și tehnlogie. 

Simona Deaconescu, coregrafă și regizoare, ea explorează corpul în scenarii posibile, în care corpul întâlnește tehnologia, iar coregrafia se extinde dincolo de natura corpului uman. Ea examinează constructe sociale la frontiera între realitatea obiectivă și ficțiune, uneori cu ironie, alteori chiar cu umor negru.

Simona Deaconescu este absolventă a Universitatii de Arta Teatrala și Cinematografie specializarea Coregrafie. În anul 2014 a fondat Tangaj Colectiv și imediat, în anul următor este co-fondatoare a Festivalului Bucharest dance Film Festival.

 
Imagini din spectacolul BLOT. Sursa arhiva Simona Deaconescu.

Invitat Simona Deaconescu, coregrafă, regizoare.

SIMONA DEACONESCU – Tangaj Collective

Realizator Mihaela Ghiță