Știința 360 – 12 aprilie 2021 – Noua tulpină SARS-CoV-2, ce prezintă și mutația E484K, depistată în România, pe baza secvențierilor efectuate la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
12 April 2021
Știința 360 – 13 aprilie 2021 – #raportuldegarda
13 April 2021

Dimensiunea științifică a artei: Simona Deaconescu – Dans, tehnologie și ficțiune

Kadri Sirel, o dansatoare carismatică și Zelda care personifică o inteligență artificială încearcă să rezolve misterul unei coregrafii spontane. 

Este scenariul unui alt spectacol pus in scenă tot in anul 2020. Un spectacol care te introduce într-o lume ficțională în care inteligența artificială încearcă să deconspire creativitatea și spontaneitatea omului.

Invitata mea este Simona Deaconescu, coregraf și film maker interesata de relația intre corp si tehnologie, intre dans-coregrafie-tehnologie. Astăzi aș vrea să vorbim despre dans și ficțiune, mai bine zis dans, tehnologie și ficțiune. 

Simona Deaconescu, coregrafă și regizoare, ea explorează corpul în scenarii posibile, în care corpul întâlnește tehnologia, iar coregrafia se extinde dincolo de natura corpului uman. Ea examinează constructe sociale la frontiera între realitatea obiectivă și ficțiune, uneori cu ironie, alteori chiar cu umor negru.

Simona Deaconescu este absolventă a Universitatii de Arta Teatrala și Cinematografie specializarea Coregrafie. În anul 2014 a fondat Tangaj Colectiv și imediat, în anul următor este co-fondatoare a Festivalului Bucharest dance Film Festival.

Invitat Simona Deaconescu, coregrafă, regizoare.

https://www.tangajdance.com/simonadeaconescu/

Realizator Mihaela Ghiță