Transferul tehnologic al rezultatelor cercetărilor infrastructurilor de cercetare
19 September 2019
Buletin Cosmic
20 September 2019

Dimensiunea științifică a artei – Universitatea Johannes Keppler este partenerul festivalul Ars Electronica, începând cu anul viitor

Ars Electronica 2011: MO, 05.09.: PK im AEC. Foto: rubra

Ars Electronica este locul de confluență între Artă-Tehnologie-Societate. În spetembrie, în fiecare an, sute de oameni creativi de pe tot globul care activează în artă, tehnologie sau în afaceri se întâlnesc în Linz la Ars Electronica și explorează o anumită temă. Subiectul analizat se schimbă de la an la an iar formatul festivalulyi se adaptează în consecință. Acesta este cadrul oferit pentru experiențiere practică, evaluare și reinventare.

Anul acesta 1500 de artiști și cercetători din 45 de țări au fost înscriși în programul Ars Electronica. Eu am fost unul dintre cei aproape 400 de jurnaliști din 35 de țări, acreditați anual.

Ars Electronica 2019 a fost cel mai mare eveniment de acest fel din ultimii 40 de ani, de când datează acest festival în Linz, afirmă Martin Honzigdirectorul Festivalului Ars Electronica din anul 2006, responsabil cu activitățile de export ale festivalului Ars Electronica , Premiile Ars Electronica și activitățile artistice din cadrul Muzeului Viitorului. 

Interviu cu  Martin Honzigdirectorul Festivalului Ars Electronica 

Realizator Mihaela Ghiță