Premiera I love democracy, la Teatrul de pe Lipscani
9 April 2017
“Afterimage”, ultimul film al lui Andrzej Wajda, în deschiderea Cinepolitica 2017
10 April 2017

Docuart Fest a dat drumul înscrierilor pentru ediția a 6-a

București Docuart Fest a dat pe 5 aprilie startul înscrierilor pentru regizorii care vor să se alăture singurului festival de film documentar exclusiv românesc.

Evenimentul programat în ultima săptămână a lunii septembrie (26 septembrie – 1 octombrie 2017)  așteaptă cineaștii să se îmbarce într-o experiență de prim-plan a documentarului. Regizorii cu experiență și studenții la început de drum sunt invitați să își împartă viziunile publicului larg și să se adune pentru 6 zile în jurul unei mișcări care îi sărbătorește împreună cu genul cinematografic pe care îl promovează.

Festivalul ajuns la cea de-a 6-a ediție găzduiește trei secțiuni competiționale: principală, studențească și dedicată documentarului de televiziune. Înscrierile se fac completând formularul online, iar regulamentul de înscriere și mai multe detalii pot fi găsite aici. Înscrierile se fac în perioada 5 aprilie – 2 iulie 2017.

“De ce Docuart? Pentru că atmosfera de la festival e intimă și frumoasă, fun și elegantă. Selecția merită deplin văzută și, apoi, Caravana e un bonus. Prin ea i se dă șansa filmului documentar românesc să se plimbe și prin țară. Asta este minunat!” spune Ioana Grigore, câștigătoare a premiului pentru cel mai bun montaj, secțiunea film studențesc, ediția 2016.

De-a lungul timpului, în cadrul București Docuart Fest s-au proiectat peste 150 de documentare românești alături de zeci de regizori și specialiști în domeniul cinematografic și zeci de mii de spectatori care și-au arătat interesul pentru o parte a filmului românesc a cărui recunoaștere a crescut în ultimii ani.

Conceptul Docuart a apărut în 2010, iar de atunci a crescut o comunitate în jurul proiectelor derivate. Asociața se implică activ în sfera culturală prin evenimente precum festivalul de film documentar românesc – București Docuart Fest, Cluj Docuart Fest, Caravana Docuart, Proiecțiile Docuart (la Cluj și București), festivalul de film de(spre) artă, Bucharest Art Film Festival.