Caravana Les Films de Cannes à Pucioasa
6 May 2019
PROGRAMUL LUNILOR MAI-IUNIE LA MINIREACTOR
7 May 2019

Ediţia a V-a a Proiectului „Radio Fiction Desk” debutează la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”

Cea de-a cincea ediţie a Proiectului „Radio Fiction Desk” debuteazămiercuri, 8 mai, începând cu ora 12.00, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din București, unde se va desfăşura primulwork-shop, avându-l ca invitat special pe cunoscutul și  îndrăgitul actor George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie din București.

Primul spectacol care va intra în concurs, va fi dramatizarea radiofonică a piesei de teatru Preșul”, de Ion Băieșu. Interpreți vor fi elevii-actori din trupa de teatru a liceului, coordonaţi de doamna profesoară Ana-Maria Ștefan. Regia artistică a spectacolului aparține tânărului regizor Cătălin Saizescu.

 „Radio Fiction Desk – 2019” este un proiect-concurs realizat de Radio România – prin Teatrul Naţional Radiofonic – în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu  trupe de actori, formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

Proiectul „Radio Fiction Desk” va continua, pe parcursul acestui an, cu încă trei trupe de elevi-actori, respectiv cele de la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” şi Liceul Teoretic ”Dante Alighieri”.

Conform metodologiei de desfăşurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se vor desfăşura work-shop-uri la care vor participa membri ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ca şi în primele patru ediţii, după înregistrare şi postprocesare, spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii teatrului radiofonic.

Proiectul „Radio Fiction Desk – 2019” se va încheia cu Gala de premiere.

Primăria Municipiului Bucureşti este partener instituţional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk