Premiile Nobel în cifre
5 October 2017
Născut în România – Invitat: prof.univ. Doina Isfanoni
6 October 2017

Știința în cuvinte potrivite: Explorând spații noi! 

Marius Țoghină, colegul din echipa tehnică, pare să se încadreze perfect în profilul viitorului candidat pentru un zbor în spațiul cosmic! Ieri, Marius Țoghină, alături de ceilalți colegi din echipa tehnică, au fost ieri la ISS, Institutul de Științe Spațiale de la Măgurele, ca să pregătească, tehnic, emisiunea Știința în cuvinte potrivite de astăzi – dar și pe cea de mâine, vineri, 6 octombrie, pentru că și mâine tot aici vom fi.
 
De ce? 
 
Pentru că suntem în Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic,(worldspaceweek.org), ieșim din studio (foto 2) și explorăm și noi alte spații (foto 3), respectiv laboratoarele de la ISS (http://www2.spacescience.ro). Unde s-au ”întâmplat” și se întâmplă în continuare proiecte extraordinare, în științe și tehnologii spațiale, aplicații ale comunicațiilor spațiale, ; hardware pentru misiuni spațiale sau la sol, resurse computaționale, etc, etc
 
foto 3, 4 (sursa foto http://www.worldspaceweek.org/)
 
Vom fi în direct ”pe radio”, pe toate frecvențele Radio România Cultural și și on line, pe www.radioromaniacultural.ro, de la 13.20 la 14.30 fix!