Recomandări culturale – luni, 6 mai 2019
6 May 2019
AUDIO Central Underground din Sighisoara prezintă o expozițe despre viața românilor în perioada comunistă
6 May 2019

Expoziția World Press Photo a ajuns în România

Astăzi va avea loc în București vernisajul celei mai importante expoziții de fotojurnalism din lume, respectiv World Press Photo. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 19.00, la Muzeul Național de Artă al României. Expoziția World Press Photo va putea fi vizitată apoi începând cu data de 8 mai și până pe 26 mai, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. De asemenea, aceasta va fi inclusă în circuitul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor, care va avea loc pe data de 18 mai. În cadrul acesteia sunt expuse fotografiile câștigătoare ale competiției din acest an, selecția lor fiind făcută de către juriu dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări. 
Care sunt poveștile pe care le vor putea descoperi vizitatorii în acest an aflăm de la managerul expoziției și curatorul său, Jerzy Brinkhof, cu care a stat de vorbă Andra Petrariu.


Expoziția World Press Photo din România este organizată de Fundația Eidos, Primăria Municipiului București prin ARCUB, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Muzeului Național de Artă.