Spectacole internaționale de top pentru copii la Sibiu!
8 October 2016
Cei trei purceluși la Teatrul EXCELSIOR
9 October 2016

Femei surprinzătoare şi neaşteptatele lor decizii, pe scenele TNB

Femei puternice, pătimaşe, ataşate până la sacrificiu de ceea ce le aparţine, destine nefericite, întorsături de situaţii neaşteptate, suspans, iubire şi ură, răzbunare şi iertare, în confruntări trăite sau povestite, vă aşteaptă pe scenele TNB, în două din cele mai noi premiere: Medeea, mama mea şi Luminiţa, de la capătul tunelului.

Autori sunt doi contemporani, unul artist-scriitor, celălalt scriitor-politician, ambii profesori respectabili, personalităţi cu multe posibilităţi de exprimare, dovedite de-a lungul unor cariere împlinite. Ivan Dobcev, din Bulgaria şi Radu F. Alexandru, din România, aşează în faţa dumneavoastră oglinda unei lumi dominate de ură şi nestatornicie, de suflete tulburi şi bani murdari, de interese mărunte şi aspiraţii către zări mai luminoase, pe care însă personajele nu le vor atinge, se pare, niciodată. De la facerea lumii şi până astăzi prea puţine par să se fi schimbat, în fond.

Aceeaşi Medeea, doar puţin mai introvertită, mai stresată, mai inconştientă, ori mai inocentă. Ele însele se întreabă cum sunt, de fapt. Spectacolul lui Ivan Dobcev şi al Margaritei Mladenova, de la Sala Pictura, vă propune câteva chipuri de azi ale eroinei de demult şi vă prilejuieşte descoperirea unor talente pe care, cu siguranţă veţi dori să le revedeţi în scenă: Florentina Ţilea, Aylin Cadîr, Ilona Brezoianu, Ionuț Toader,Alin Potop, Mădălin Mandin, George Piștereanu, Ionuț Niculae. Harul acestor tineri actori este relevat de inspirata baghetă regizorală.

Pe de altă parte, în Sala Atelier vă aşteaptă … aceeaşi Luminiţă, ce pâlpâie la căpătâiul speranţei muribunde, cerându-şi cu aplomb dreptul la o iubire împărtăşită. Aparent luptătoare inflexibilă, Dulcineea cea aprigă de pe plaiurile mioritice contemporane se vădeşte capabilă de o dezertare răsunătoare. Spectacolul lui Mircea Cornişteanu se concentrează pe întâlnirea dintre două cupluri, intepretate de Monica Davidescu /Iuliana MoiseConstantin Cotimanis şi Alexandra Poiană (în rolul titular) – Dragoş Stemate, prinse în vârtejul unei satire virulente la adresa societăţii româneşti de azi. O spumoasă şi colorată dispută pe tema averilor dobândite pe căi obscure şi a schimbului de parteneri.