Jiuzhaigou – un tărâm de basm
8 August 2017
Bilet de îmbarcare spre… Hunedoara şi mai apoi… către Cuba, într-o plimbare prin Santiago de Cuba
12 August 2017

Fericirea se află în Fuerteventura

Cel mai important lucru pe care ni-l dorim cu toții este să găsim fericirea. Unii o găsesc în lucruri materiale, alții în lucrurile mici: un zâmbet, o îmbrățișare, privirea unui copil. Iar alții o trăiesc în vacanțele de vis pe care le petrec în cele mai frumoase colțuri ale lumii.

Un astfel de loc este Fuerteventura, a doua cea mai mare insulă din Insulele Canare, aparținând Spaniei, și este cunoscută încă din Antichitate ca Insula Fericiților. Pe bună dreptate, dacă ne uităm la minunăția naturii pe care Dumnezeu a creat-o pentru a-i face pe oameni fericiți.

Cu o suprafață de  1.659 km², Fuerteventura este cea mai apropiată de coasta africană, la 97 de km, și este cea mai aridă dintre Insulele Canare. Insula este una dintre cele mai de succes atracții turistice din zonă și, datorită vânturilor puternice, a reușit să dea naștere unui festival internațional  de ridicare a zmeilor.  Fiind cea mai veche din arhipeleag, cu numeroase erupții vulcanice, insula are 13 spații naturale protejate, de exemplu zonele Chico și Malpais Grande, acoperite cu lavă. Clima este blândă, cu precipitații puține, fiind una dintre cele mai uscate din arhipeleag.

Fuerteventura nu este recomandată petrecăreților, ci mai degrabă familiilor cu copii mici care vor să se bucure de soare și de peisaj în liniște. Plajele sunt foarte multe, și nu seamănă între ele, fiecare are o culoare a apei sau a nisipului diferită. Peste 150km de plajă îi așteaptă pe cei care vor să descopere o parte din minunăția Spaniei, sau, mai bine spus, a provinciei autonome Las Palmas (Las Palmas de Gran Canaria) unde se pot bucura de sporturile nautice în unele dintre cele mai cristaline ape din Europa.

Printre cele mai renumite plaje se numără cea din Jandia, plaja Sotavento, unde vântul suflă necontenit și este un loc numai bun pentru iubitorii de windsurfing care pot găsi foarte multe centre de închiriere, plaja Corralejo, Esquinzo și altele la fel de frumoase. Din aceste peisaje minunate, nu pot lipsi mâncărurile tradiționale precum tortilla, paella, tapas și nelipsita brânză de capră afumată la care se adaugă fructele de mare.

Fericirea seamănă cu Fuerteventura!

Andreea Stoenescu