„Mai spun atât și plec” – premieră la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara
9 October 2016
Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI Shylock de Gareth Armstrong
9 October 2016

Începe Festivalul Internaţional de Teatru – FEST(IN) pe Bulevard, ediţia a IV-a

10 – 22 octombrie 2016, Bucureşti dedicată celor care ne-au ajutat să ne întoarcem pe Bulevardul Magheru 20

Din nou acasă!

Teatrul Nottara din Bucureşti, susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, organizează, cu sprijinul UNITER, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru –  FEST(IN) pe Bulevard.

Evenimentul se va desfăşura în Bucureşti, în două etape: între 10 şi 22  octombrie, respectiv, în zilele de 23 şi 24 noiembrie(Secţiunea Multi Art EXIT).

În semn de mulţumire pentru spectatorii care au sprijinit Teatrul Nottara în cele 7 luni de „exil instituţia a pregătit o ofertă specială pentru spectacolele* din festival, valabilă până la 31 iulie:  biletele de la categoria de preţ 47,56 lei vor fi cumpărate online la tariful de 29,16 lei, exlusiv pe site-ul Teatrului Nottara.

Cele patru secţiuni principale ale manifestării sunt deja consacrate:

 

Secțiunea Bulevardul Comediei.

Din respect pentru preferinţele publicului bucureștean, Teatrul Nottara încearcă, din răsputeri, săreabilitezecomedia bulevardieră, ca specie onorabilă a genului dramatic. Fireşte, cu condiţia unor producţii de calitate. Secțiunea din acest an va cuprinde, aşa cum v-am obişnuit, spectacole cu mare succes de public, semnate de creatori aşezaţi sub semnul excelenţei.

Secţiunea Competitivă I – Crize de familie.

Propunem spectatorilor producții cu o tematică extrasă din realitățile cotidiene, dorind, astfel, să răspundem intereselor unor largi categorii de public.

Secțiunea Competitivă II – NETA.

Secţiunea va cuprinde spectacole ale unor teatre din rețeaua de festivaluri NETA (New European Theatre Action):România (Teatrul Nottara este membru NETA din 2015), Kosovo, Bulgaria, Serbia, Croația.

Secțiunea Premiere în FEST(IN).

Teatrul Nottara va prezenta cele mai recente producții ale sale.

Din 2015, în festival a fost inclusă secțiunea In memoriam, dedicată unor mari artiști, dispăruţi dintre noi. În cadrul aceastei ediții, aducem omagiul nostru actorilor:Emil Hossu, George Alexandru, Ştefan Radof şi Corneliu-Dan Borcia.

Secțiunea Multi Art EXIT, festival de teatru pentru persoane private de libertate ajuns la cea de-a VIII-a ediție, se va desfășura în zilele de 23 și 24 noiembrie. Este un eveniment unic în Europa, în care deţinuţii primesc un rol, la propriu, cu totul inedit în contextul destinului lor. Se încearcă astfel generarea unei atitudini de reconsiderare a relației penitenciarului cu societatea, din perspectiva procesului de reintegrare socială a celor privaţi de libertate.

În formula completă,  FEST(IN) pe Bulevard mai cuprinde colocvii, spectacole-lectură (dedicate, în această ediţie, dramaturgiei maghiare contemporane), evenimente stradale, lansări de carte de teatru, vernisajul unei expoziții de fotografie. Programul complet al festivalului poate fi consultat pewww.nottara.ro.

Această ediție înseamnă întoarcerea noastră acasă. De fapt, nici nu am fost plecați. Doar că ne-a fost interzisă organizarea spectacolelor în sediul de pe bd. Magheru, din cauza unui stigmat numit bulină roșie gr. I – risc seismic, pe care Teatrul Nottaraa fost obligat să-l poarte, pe nedrept, vreme de 20 de ani. Am pregătit, pentru publicul nostru, o întoarcere pe Bulevard, cu fast și voie bună. Peste 30 de reprezentații – cu trupe din București, din țară și din străinătate -, evenimente stradale, spectacole-lectură, colocvii, expoziții, surprize. Toate acestea în 13 zile! Însă trebuie să știți că doar dumneavoastră, spectatorii, veți certifica prezența noastră aici, în locul atât de cunoscut. Fiecare bilet cumpărat de dumneavoastră ne va face mai puternici. Fiecare intrare a dumneavoastră în sălile noastre de spectacol ne va confirma existența. În schimb, noi vă vom pregăti surprize, jocuri, tombole – toate având un singur scop:Să ne bucurăm  împreună!

                     Marinela Țepuș(Director) și Echipa Teatrului Nottara

31 de reprezentații (din București: Bulandra, Metropolis, Nottara, Odeon, Teatrul de Artă, Țăndărică, din țară: Arad, Brașov, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara, Târgoviște, din străinătate: Bulgaria, Cehia, Croația, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia)  în 13 zile de festival! Adăugăm un eveniment stradal, o expoziție de fotografie de teatru, 3 spectacole-lectură, 4 lansări de carte, 3 colocvii. Toate, posibile prin implicarea a nu mai puţin de 600 de persoane (artişti, tehnicieni, organizatori). Sintetic: talent, bucurie, emotie…  FEST(IN) pe Bulevard!

*Oferta specială este valabilă pentru spectacolele care au fost scoase la vânzare la data de 21 iulie