Festivalul Internațional de Film ”Toamnă la Voroneț”, susținut de AGERPRES
13 October 2016
Teatrul Naţional Radiofonic prezent în cadrul Festivalului Naţional de Teatru- secţiunea ON AIR
13 October 2016

Filmul “The Eagle Huntress” – în premieră națională la KINOdiseea 2016

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului KINOdiseea se desfășoară în perioada 10 – 20 noiembrie și vine cu 100 de premiere naționale, 35 de filme de lungmetraj și 80 de scurtmetraje, 25 de workshop-uri specializate, sesiuni de Q&A cu invitați străini și renumitul Bal mascat.

“Cea de a opta ediție KINOdiseea transmite, prin filmele selectate, un mesaj important pentru copii și tinerii: să-și urmeze visele, oricât de mari și irealizabile ar părea. ‘You can do anything’ este sloganul acestei ediții, inspirat din cântecul Siei, compus special pentru documentarul ‘The Eagle Huntress’, care va deschide festivalul de anul acesta. Vreau să le transmitem celor care vor veni la KINOdiseea că tot ceea ce își doresc este realizabil, dacă au curajul și ambiția de a reuși, indiferent de obstacole”, afirmă Ligia Keșișian Mitulescu, director artistic KINOdiseea, citată în comunicat.

Filmul “The Eagle Huntress” va fi prezentat la București, în premieră națională, pe 10 noiembrie, în deschiderea festivalului. Pelicula prezintă povestea unei tinere de 13 ani care trăiește împreună cu familia ei kazahă în partea mongolă a munților Altai. Ea duce o viață aflată la limita dintre tradiție și modernitate. Dorința ei cea mai mare este de a fi prima fată din istorie care participă la concursul anual de vânătoare al tribului din care face parte.

SIA a scris special pentru acest documentar piesa “Angel by the wings”, care promovează puterea dorințelor dacă ai încredere în ele. Documentarul este narat de vedeta Star Wars — Daisy Ridley.

Biletele la premiera de gală a filmului “The Eagle Huntress” se pot achiziționa online de pe eventbook.ro, iar prețul unui bilet este de 7 lei pentru elevi și 10 lei pentru adulți.

La finalul festivalului, juriul KINOdiseea va alege un film dedicat publicului tânăr care să participe la competiția European Film Awards — Young Audience Award.

Fiecare dintre cele șapte competiții de filme de lungmetraj și scurtmetraj de la ediția a VIII-a vor fi prezidate de jurii de profesioniști din industria filmului și de jurii de copii.

Evenimentele și proiecțiile de filme vor avea loc la Cinema PRO, Cinema Eforie, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Român și Hollywood Multiplex.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă — Subprogramul Media, cu sprijinul Primăriei sectorului 5, ARCUB, Administrației Fondului Cultural Național, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România.

Sursa: AGERPRES