În premieră în România, Congresul Societății Europene de Chirurgie Oculoplastică și Reparatorie
13 September 2018
Sillyconductor, artistul care a dirijat un cutremur, astăzi, la Știința în cuvinte potrivite
14 September 2018

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – ”Sunt un produs al școlii românești de microelectronică”

Declarația îi aparține domnului dr. ing Andreas Wild, contributor, alături de Gheorghe Pascovici și Marius Bâzu, la realizarea volumului intitulat ”Școala românească de micro- și nanoelectronică”, volum coordonat de academicianul Dan Dascălu și lansat miercuri, 12 septembrie a.c., la Academia Română, apărut la Editura Academiei Român ca supliment al colecției „Civilizația românească“.

Domnul Andreas Wild este invitatul de azi al emisiunii Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – în direct în studio, între 21.10 – 22.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro.

“Micro și nanoelectronica în România din perspectivă internațională” se intitulează capitolul 10 din volumul ”Școala românească de micro- și nanoelectronică” semnat, acest capitol, de Andreas Wild, capitol care face o incursiune succintă în istoria domeniilor micro si nanoelectronicii – în lume, în fosta Uniune Sovietică, în România ante 1989  dar și în epoca contemporană, cu o ”oprire” la momentul 1989: În 1989, industria electronică și micro/nanoelectronică românească număra 33 de întreprinderi industriale și institute de cercetare (mai multe cu capacități de microproducție) cu circa 15000 – 20000 de angajați: este rezultatul investițiilor planificate pe o durată de 40 de ani.

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granite – 21.10 – 22.00, Radio România Cultural, on air si online pe www.radioromaniacultural.ro

Redactor Corina Negrea