Certificatul digital UE privind COVID recunoscut în 33 țări terțe (din afara UE)
6 January 2022
PORTRET: Galileo Galilei – autorul „Revoluţiei ştiinţifice” din perioada Renaşterii
8 January 2022

Imunizarea la grupa de vârstă 5-11 ani ar putea începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

Imunizarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 aniva începe în România după recepţionarea dozelor necesare, care ar putea să aibă loc în cea de a doua jumătate a lunii ianuarie, informează autoritățile sanitare, într-o postare online pe platforma #RoVaccinare. Prezentarea la vaccinare se poate face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/și Call Center – 021.414.44.25.

Conform platformei RoVaccinare (într-o postare pe facebook), la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 micrograme comparativ cu 30 micrograme), însă ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie.

“Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12 – 17 ani. Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieţi, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la un milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populaţia nevaccinată fiind de 0,2 – 1,9 cazuri la un milion de persoane în interval de şapte zile”, precizează aceeaşi sursă.

 
Sursă FOTO: #ROVACCINARE (facebook)