Reînchiderea sălilor de teatru și cinema este o măsură necesară?
8 October 2020
Ada Solomon: „Așa cum avem nevoie de educație, avem nevoie de cultură. Vorbesc de Cultură, nu de divertisment”
9 October 2020

„În căutarea Castelului Dracula”, în premieră mondială la Dracula Film Festival 2020!

dav

Documentarul realizat de Dacre Stoker va avea premiera mondială duminică, 18 octombrie, în seara de decernare a premiilor festivalului horror & fantasy de la Brașov. De ce  „În căutarea Castelului Dracula”? După ce a intrat în posesia documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker pentru a scrie cartea Dracula noi documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, a pornit prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker. Aceste documente conțin coordonatele exacte ale locului unde se află castelului fictiv descris în carte. În România, a mers cu o echipă în Munții Călimani să caute locația castelului fictiv a lui Dracula. Documentarul este o coproducție româno – moldavă – americană și a fost realizat de Corneliu Țepeluș (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeșul” (producator) și Dacre Stoker (producător, scenarist, narator). Trailer-ul poate fi vizionat la http://s9.ro/18i2

Dracula Film Festival va avea loc la Brașov, la Centrul Cultural Reduta, Cinema One și Magnolia Brașov, în perioada 14-18 octombrie, 2020. Festivalul are 4 secțiuni competiționale: lungmetraj; scurtmetraj internațional; scurtmetraj românesc și Dracula Digital.

Programul integral Dracula Film Festival este disponibil pe www.draculafilm.ro. Intrarea este gratuită la toate proiecțiile de la Centrul Cultural Reduta și Magnolia Brașov. Pentru proiecțiile de la Cinema One biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.cinemaone.ro.  Informații găsiți și la www.facebook.com/DraculaFilmFestival.