Dracula Film Festival
16 October 2016
Dracula Festival la final
16 October 2016

Les Films de Cannes à Bucarest

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei a început vineri, 14 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul timp de zece zile. Peste 6000 de bilete s-au vândut în avans la premierele filmelor de la Cannes.

Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. Programul poate fi găsit pe www.filmedefestival.ro.

Evenimentul s-a deschis oficial vineri, la CinemaPRO, cu Toni Erdmann, în prezența regizoareiMaren Ade, care a stat de vorbă cu publicul la finalul proiecției. Comedia filmată aproape integral la București a sedus presa internațională la Cannes, câștigând Premiul criticii – FIPRESCI, și va reprezenta Germania la Gala Oscar 2017. Pe Maren Ade, cinefilii o vor putea întâlni și la Everyone Else/ Alle Anderen(2009), un alt film de succes al regizoarei germane, distins cu Marele Premiu al Juriului și Ursul de argint pentru interpretare (Birgit Minichmayr) la Berlin.

George Gîlea: