Programul Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST
25 May 2020
AUDIO În acest weekend a început la Seattle “Cinema Virtual din Europa de Est”
25 May 2020

„Mameloschn. Limba maternă“, online – trei femei, trei destine, trei viziuni asupra libertăţii

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Luni, 25 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Mameloschn. Limba maternă“ de Sasha Marianna Salzmann, în regia Olgăi Macrinici.

Fabulamundi, proiect internațional de texte noi, revine cu un text puternic, al unei autoare europene de limbă germană şi prezintă destinele a trei femei aparţinând unor generaţii diferite şi exprimând  ambiții diferite: bunică, mamă și fiică. Cum era viața unei femei evreice acum 50 de ani în RDG și cum este acum, într-o Germanie unită? Unde le este locul acestor femei și care este patria lor? Ce înseamnă libertatea la nivel de comunitate și individ – cum ne afectează ea opțiunile și viața personală? Spectacolul încearcă să răspundă acestor întrebări, în abordarea fină a Olgăi Macrinici, aflată la debut pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Din distribuție fac parte actriţele Monica Ristea, Roxana Marian şi Carmen Ghiurco. 

Regia a fost semnată de Olga Macrinici, scenografia a fost realizată de Cristina Milea, asistentă de scenografie a fost Denisa Berceanu, regiza tehnică a fost asigurată de Stelian Chițacu, responsabil de lumini a fost Kászoni Attila, responsabil de sunet a fost Jancsó Levente, editarea foto a fost realizată de Cătălin Roșață, sufleur a fost Dana Arțuche, producător delegat a fost Nicu Băgăian, iar traducerea în limba română a piesei îi aparţine lui Mircea-Sorin Rusu.

Premiera spectacolului a avut loc în 19 noiembrie 2016.

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube pentru a primi notificări despre noi conținuturi.