Recital cameral extraordinar CU PUBLIC – De Mărțișor
2 March 2021
Expoziția „Haplea – bandă desenată interbelică”, la Casa Filipescu-Cesianu
2 March 2021

Meteorologie: „ceva magic atât de simplu spus, o stare de complicitate și complot”, Ana Ularu

Între premiera serialului Netflix Tribes of Europa și filmările pentru o nouă serie americană, Ana Ularu, invitată de Oigăn, muzician veteran al scenei indie din România (Kumm, Robin & The Backstabbers, Moon Museum), este vocea celui mai recent single compus și produs de artist, Meteorologie.

Piesa va fi lansată joi, 4 martie 2021, pe canalul de YouTube Moon Museum [bit.ly/2NSaDIf], la ora 21:00, printr-un eveniment public YouTube Premiere.

Clipul este semnat de artistul vizual și fotograful Alex Gâlmeanu. Imaginile clipului, atât de potrivite muzicii și versurilor, au fost de fapt filmate în urmă cu șapte ani de Alex Gâlmeanu și editate de el acum. „Un lucru care mă uimește este că materialul ăsta filmat acum șapte ani nu s-a finalizat niciodată într-un proiect coerent în tot acest timp, tocmai pentru faptul că îmi lipsea muzica”, spune Alex.

„Și în cuvintele din piesă, și în imagini, senzația este de timp care încetinește – deși am scris, respectiv, Alex a filmat, în moment diferite”, spune Oigăn. „Fără să ne vorbim – nici nu ne cunoșteam – Alex Gâlmeanu a creat în clip o stare, atunci când a filmat și editat dansul Anei, exact ca aceea pe care am vrut să o transmit prin muzică și cuvinte, când am înregistrat cu Ana vocea și interpretarea ei. Lucrurile s-au potrivit foarte bine.”

Albumul Antimaterie, de pe care face parte Meteorologie, a fost conceput de Oigăn ca fiind o serie de colaborări cu artiști diferiți. Fiecare piesă de pe album reprezintă o invitație de a participa la ora materiei care îi poartă numele, cu vocalul în rol de profesor și călăuză. Până acum, au fost lansate single-urile: Filozofie, alături de George Gâdei (Travka), Matematică, împreună cu Adrian Despot, Limba și literatura Română, în colaborare cu Lucia, Limba Engleză, cu Ami Crișan, Muzică, alături de „Corul Trurururu” și Desen, al lui Oigăn.

„Antimaterie este un album-poveste, nu în sensul legendarului The Wall, ci un loc în care lucrurile se leagă”, spune Oigăn, autorul albumului.