Bilet de îmbarcare spre… Deva şi Cetatea sa iar apoi către Japonia, la Nara – oraşul căprioarelor, după care vom încerca să aflăm o parte din misterele sabiei japoneze…
1 October 2016
SABIA JAPONEZĂ
1 October 2016

NARA – ORAŞUL CĂPRIOARELOR

Nara, capitala antică a Japoniei, a fost dintotdeauna căminul locurilor cu importanţă ştiinţifică şi istorică, iar în prezent reprezintă una dintre cele mai îndrăgite atracţii turistice din Ţara Soarelui Răsare. Majoritatea monumentelor din oraş, includ templele şi altarele situate în Parcul Natural (care se întinde pe sute de hectare).

* * *

Ajunşi în Nara, turiştii caută cu precădere Altarul Kasuga (devenit celebru pentru numărul impresionant de felinare donate de credincioşi), Templul Kofuku-ji (în a cărui sală centrală este amenajat Muzeul Tezaurului, cu o colecţie valoroasă ce se bucură de un real succes în rândul vizitatorilor amatori de artă budistă) ori Templu Todai-ji, cu construcţia sa gigantică din bronz care îl reprezintă pe Buda (datată în secolul VIII), considerată cea mai mare din Japonia şi una dintre cele mai mari din întreaga lume.

* * *

japonia-1-nara-orasul-caprioarelor-1-2

Oraşul Nara, dincolo de orice obiectiv turistic, a devenit vestit în întreaga lume în primul rând şi pentru numărul mare de căprioare ce trăiesc neîngrădite în Parcul Natural. Cel mai adesea acestea îi trec graniţa şi aleg să se plimbe nestingherite pe stradă, spre bucuria localnicilor şi mirarea vizitatorilor.

Până prin anii 1940 – 1950, despre căprioare japonezii credeau că sunt sacre, iar adepţii Religiei shintoiste încă le mai consideră nişte mesagere divine. Drept pentru care, ele sunt protejate de lege şi reprezintă o comoară naţională. Dacă doriţi să vă împrieteniţi cu căprioarele, să le mângâiaţi şi să le hrăniţi din palmă, cumpăraţi-le mâncarea lor preferată: nişte biscuiţi speciali pe care îi găsiţi comercializaţi de localnici la tarabele de la intrarea în parc. Întâlnirea cu blândele animale este greu de descris în cuvinte. La fel ca şi întreaga atmosferă a oraşului Nara, unde domneşte o armonie creată parcă, după sufletul sfioaselor căprioare.