OSCAR 2020: Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho, a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor
10 February 2020
OSCAR 2020 – Renee Zellweger a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal
10 February 2020

OSCAR 2020 – Joaquin Phoenix, desemnat cel mai bun actor în rol principal

Joaquin Phoenix accepts the Oscar for Best Actor in "Joker" at the 92nd Academy Awards in Hollywood, Los Angeles, California, U.S., February 9, 2020. REUTERS/Mario Anzuoni

Joaquin Phoenix a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul “Joker”, relatează contul de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Antonio Banderas (“Dolor y gloria”), Leonardo DiCaprio (“Once Upon a Time…in Hollywood”), Adam Driver (“Marriage Story”), Joaquin Phoenix (“Joker”), Jonathan Pryce (“The Two Popes”).

Acesta este primul premiu Oscar câştigat de Joaquin Phoenix, care a mai fost nominalizat de trei ori – de două ori pentru rol principal (în 2013 cu “The Master” şi în 2006 cu “Walk the Line”) şi o dată pentru rol secundar, în 2000, cu “Gladiator”.

Joaquin Phoenix a mai câştigat cu acest rol un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.

Filmul “Joker”, care spune povestea originii unuia dintre cei mai cunoscuţi antagonişti din cinematografie, este regizat de Todd Phillips, care a semnat şi scenariul alături de Scott Silver şi-i are în distribuţie, printre alţii, pe Robert De Niro şi Zazie Beetz.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, gala nu are un prezentator principal.

AGERPRES