Inovație pentru sănătate
26 November 2019
Dimensiunea științifică a artei – Binar un festival de artă tehnologică, la prima ediție
26 November 2019

Pastila anti stres – MANAGEMENTUL FURIEI ÎNTRE MIT ȘI REALITATE

Dificultatea de a ne gestiona furia ne poate conduce la o varietate de probleme începând de la a spune familiei lucruri pe care mai târziu le regretăm, strigând la copiii noștri, amenințând la un moment dat un colegul de servici sau trimițând e-mailuri mai puțin gândite. Toate acestea și poate și alte situații neidentificate acum, pot cauza probleme cu conotație socială, de cuplu și familie, de sănătate și pot conduce chiar la violență fizică. 

Furia este o emoție care poate varia de la o iritare ușoară la o furie intensă. Emoțiile  asociate stării de furie pot deveni problematice atunci când sunt resimțite prea des sau prea intens sau când sunt exprimate în moduri nesănătoase. În cartea sa ”Cum sa îți controlezi furia înainte ca ea să te controleze pe tine” – Albert Ellis și Raymond Chip Tafrate anulează trei mituri pe care le citim adeseori în articolele cu subiecte de tipul managementul furiei..

………

 Vă invit să citiți și apoi să luați în calcul intrarea în cabinetul psihologul împreuna cu furia dumneavoastră (dacă aceasta există) pentru un cantonament a cărui durată depinde de intensitatea manifestării furiei, de istoria personală, de capacitatea dumneavoastră de acceptarea a schimbării…și poate de mulți alți factori..

O zi frumoasă vă doresc și mă semnez…

Rubrică realizată de Roxana Alexandra POPA – Psiholog clinician și psihoterapeut și coordonată de Mihaela GhițăDetalii pe: https://www.authenticmind.ro/