Știința 360 – 26 aprilie 2021 – Ce sunt adenovirusurile și cum acționează vaccinurile pe bază de adenovirus 
26 April 2021
Știința 360 – 27 aprilie 2021 – #raportuldegarda
27 April 2021

Pastila antistres – Depresia

 

Depresia, prezentă frecvent în zilele noastre ca și diagnostic, este mult analizată în diverse studii iar intervenția asupra ei se face atât chimic – prin medicație cât și terapeutic în cabinetele psihologilor. Cauzele sale se regăsesc undeva în viața copilului devenit adult  și prin urmare identificarea, tratarea, vindecarea lor presupune accesarea unor emoții ferecate undeva adânc și evitate sistematic de către cel diagnosticat.

În cartea „Demonul amiezii” definită ca și „O anatomie a depresiei” Andrew Solomon spune că:

„Depresia este punctul nevralgic al iubirii. Pentru a fi făpturi care iubesc trebuie să fim făpturi care pot cădea pradă disperării din cauza unei pierderi iar depresia este mecanismul acelei disperări. Când se instalează degradează eul și în cele din urmă eclipsează capacitatea de a da ori de a primi afecțiune”. 

…..

Și am să închei cu un alt citat din cartea lui Andrew Solomon.

Acesta spune că: „Iubirea chiar dacă nu are rolul de a ne păzi de depresie este ceea ce protejează mintea și o apără de sine. Medicamentele și psihoterapia pot să regenereze această protecție făcând să fie mai ușor să iubești și să fii iubit și din acest motiv acestea aceste intervenții – dau roade”.

O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Roxana Alexandra POPA

Psiholog clinician & Psihoterapeut

https://authenticmind.ro/

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Long terms economic costs of psichological problems during childhood

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20427110/

Unemployment job retention and productivity loss among employess with depresion

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15572564/

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță