Știința 360: Primul laborator din România al Agenției Spațaile Europene pentru studenți, ESA_Lab@UPB – la Universitatea POLITEHNICA din București (UPB)
26 October 2020
Știința 360 – 27 octombrie 2020
27 October 2020

Pastila antistres: Panificarea zilei – instrumentul care îți poate schimba identitatea

„Impactul pe care îl creează o schimbare a obiceiurilor este similar efectului devierii direcției unui avion cu câteva grade …. Și o deviere de 1 grad în bine sau în rău poate fi nesemnificativă pe moment dar în timp poate determina diferența între ceea ce ești și ceea ce ai fi putut deveni – iar succesul este produsul rutinei zilnice nu al schimbărilor făcute o singură dată în viață ” – scrie James Clear în cartea sa Atomic Habits – pe care o propun astăzi spre lectură…. 

Prin urmare – rămânând în zona instrumentelor ce pot fi utilizate pentru o viață mai bună astăzi m-am oprit puțin la ceea ce numim simplu PLANIFICARE!

………..

… și mă întorc iarăși la cartea  lui James Clear și citez din ea:

 ”Poți adopta un obicei cu ajutorul motivației dar singura rațiune care te va face să îl păstrezi este ca el să fie o componentă a identității tale.  Până nu devin parte a identității tale îmbunătățirile rămân la stadiul de schimbări temporare”.

Vă invit prin urmare la lectură și la antrenarea tehnicilor ce contribuie în final la o planificare a zilei, a săptămânii și de ce nu… chiar la planificarea unei schimbări de identitate.

O zi frumoasă vă doresc!

Cu bine!

Roxana Alexandra POPA Psiholog clinician & Psihoterapeut și Coach

Rubrică realizata de Roxana Alexandra Popa și coordonata de Mihaela Ghiță.