Dimensiunea științifică a artei: Lucian Muntean – Povestea colorizării celor cinci fotografii, singurele făcute de Samoilă Mârza la 1 decembrie 1918, cu prilejul proclamării Marii Uniri. Ep. 2
12 January 2021
Știința 360 – Premiile Ad Astra pentru Excelență în Cercetare 2020
13 January 2021

“Peditel va deveni cel mai mare hub de telemedicină pediatrică din lume” – Cristina Grigore, coordonator

 
O inițiativă comunitară a Fundației Părinți Din România, Peditel, oferă asistență medicală pediatrică gratuită, prin telefon, în regim non–stop, funcționează național și internațional, fiind, așadar, accesibil de oriunde și oricând. Anul trecut, în contextul pandemiei, a stării de urgență și a recomandărilor oficiale de limitare a prezentărilor în camerele de gardă pentru prevenirea infectării cu Sars-Cov2, medicii Peditel au asigurat asistență medicală pediatrică pentru un număr record de copii: 83.355.
În anul 2021, Peditel va deveni cel mai mare hub de telemedicină pediatrică din lume, odată cu lansarea unei aplicații mobile care va cuprinde dosare medicale, rețete electonice, dosar de vaccinare, dar și un segment de educație medicală cu specializări conexe pediatriei – kinetoterapie, logopedie, psihoterapie, cardiologie pediatrică, ORL etc.
Andra Petrariu, realizatoarea emisiunii Orașul vorbește, a aflat mai multe detalii de la coordonatoarea Peditel, Cristina Grigore.
Peditel 1791/*1791/+40377771111 oferă asistență oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său. NU pentru urgențe! În cazul urgențelor, părinții vor suna la 112 sau se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe