Let’s Do It, Romania! își continuă misiunea cu voluntari digitali
12 October 2020
„Cina cea de taină“ cu femei a Irinei Greciuhina se „mută“ în virtual, în prima galerie VR din România și Republica Moldova. Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ de la Arbor.art.room își continuă viața în „realitatea virtuală“
12 October 2020

Platforma 4B – un proiect technology-friendly de protecție a mediului

Echipa Let’s Do It, Romania!, în colaborare cu TrashOut și finanțată prin proiectul RO SMART – Țara lui Andrei, a pus bazele unui proiect technology-friendly de protecție a mediului, adresat tuturor, numit platforma 4B, care încurajează curățarea deșeurilor printr-un singur click.

Conceptul 4B este simplu – prin intermediul aplicației TrashOut, utilizatorii pot semnala o zonă cu deșeuri printr-o fotografie pe care o vor încărca în baza de date a aplicației. Informațiile sunt apoi transmise echipei de voluntari din spatele platformei 4B, aceasta urmând să ia legătura cu autoritățile locale pentru a curăța zona semnalată cu deșeuri.

Rezultatele aplicației din primele patru luni de la lansare au fost neașteptat de bune – peste 5000 de utilizatori noi în aplicația TrashOut, recrutați și implicați 53 de voluntari activi, au fost colectate peste două mii de tone deșeuri abandonate în natură și igienizate 140 de zone cu deșeuri.

”Mi-am dorit să găsim o formă prin care fiecare cetățean al României să poată contribui la o țară mai curată, din câteva acțiuni simple, cu o aplicație. Mă bucur să constat că oamenii o folosesc și că împreună cu autoritățile, reușim să scăpăm natura de deșeuri”, a spus Ionuț Iordăchescu, inițiator al conceptului 4B și membru fondator al asociației..

Pe lângă scopul evident de a curăța spațiile verzi ale țării, echipa Let’s Do It, Romania! își dorește ca prin lansarea proiectului 4B să încurajeze și să sporească educația non-formală, educația despre mediu și implicarea în comunitate a persoanelor de toate vârstele. Aceste noțiuni transpuse în mediul online se adaptează programului personal, încurajând o odihnă productivă.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.900.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.