Balerina, în regia lui Lukas Dhont se lansează în cinematografe din 15 februarie – un debut devenit senzație, nominalizat la „Oscarul belgian” și la Premiile César-
1 February 2019
Ivana Mladenovic și Adrian Schiop au vorbit cu Elena Vlădăreanu la Scena și ecranul
2 February 2019

Povestiri din studioul artelor – Sâmbătă 2 februarie ora 21

Realizator Magdalena Tara

Invitat special Dan Schlanger – producator de film, presedintele “Bucharest Jewish Film Festival”

Cu o experienţă de peste 25 de ani în producţia de film şi televiziune, Dan Michael Schlanger este un profesionist în industria filmului canadian, reuşind de fiecare dată să spună acele poveşti care merită să fie auzite şi să lase în urma sa producţii valoroase. Născut în România, Dan Schlanger a luptat pentru visul lui, a ales actoria ca profesie, a plecat în Israel unde şi-a dezvoltat talentul, dăruirea şi ambiţia, continuând pe un drum ce avea să-l direcţioneze spre realizările impresionante ca producător de filme documentare și nu numai. A reuşit să lase în urma lui poveştile minunate ale oamenilor ce aveau să reprezinte o piesă din marele puzzle al umanităţii ori istoriei, contribuind în acest sens la îmbunătățirea imaginii lumii. A descoperit frumuseţea şi măiestria Canadei care, pentru acesta, a devenit „acasă” timp de mulţi ani şi a rămas fascinat de această ţară. Titluri ca „Life, above All” , „The Life And Times of Arthur Erickson”, „The Life And Times of Evelyn Hart”, „Broken House” ori „My Life Without Me” sunt doar câteva dintre filmele documentare ori producţiile semnate de Dan Schlanger, premiate şi apreciate la nivel internaţional. Provocările de zi cu zi, fericirea care vine din interiorul său, respectul, înţelepciunea dar şi jovialitatea continuă, descriu un om cu o personalitate şi un suflet extraordinar pentru care, familia reprezintă bogăţia cea mai de preţ. 
“Bucharest Jewish Film” Festival se înscrie într-o serie de manifestari in care sunt incluse peste 160 de evenimente organizate în întreaga lume sub brand-ul “Jewish Film Festival”.