Premiera spectacolului GAIȚELE de Alexandru Kirițescu
19 September 2017
Minimest îi invită pe cei mici la cinema – Cele mai frumoase filme de animație pentru copii, în cadrul Anim’est 2017
19 September 2017

Premieră la MERLIN: 4 DANSURI tango, bolero, rock & roll şi vals

În lumea lui Albert Espinosa din „4 Dansuri” se intră prin trapa prin care se aruncau cărbunii în pivnițele caselor. Piesa este o comedie dulce-amară despre trei destine aflate la răscruce: un frate şi o soră foarte ”specială”, cu un secret întunecat în familie, şi un scriitor lipsit de succes, care face des pe clovnul și din când în când pe babysitter-ul. Cei trei se întâlnesc pentru a se ajuta unul pe celălalt şi pentru a fi uniţi, măcar pentru „4 Dansuri”, prin simpatia şi înţelegerea pe care numai celălalt o poate oferi. Desigur, nimeni nu bănuieşte acest lucru de la început.

”4 Dansuri”: tango, bolero, rock and roll şi vals- este un spectacol despre prăpastia între adolescenţi şi părinţii lor adulţi, un spectacol despre singurătate în lipsa afecţiunii părinţilor.

AUTORUL

  • Dramaturg, romancier, scenarist, actor şi regizor, Albert Espinosa este unul dintre cei mai importanţi autori din lumea culturală spaniolă contemporană, născut la Barcelona în 1974.
  • La vârsta de 14 ani a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos, a trecut în următorii 10 ani prin 80 de şedinţe de chimioterapie, până când a scăpat definitiv de boală la vârsta de 24 de ani, pierzându-şi însă un picior.
  • A scris apoi despre comunităţile ce se formau în spitalele în care a petrecut o mulţime de ani, locuri pline de tineri care trăiau o tragedie, însă care aveau aceleaşi nevoi şi acelaşi chef de viaţă (şi de glumă) precum cei de afară. Această experienţă l-a ajutat să vadă câteva adevăruri delicate undeva dincolo de zidul invizibil care îi separă pe oamenii consideraţi normali de cei care trăiesc cu un handicap.
  • A scris piese care au fost montate la “Teatrul Naţional Catalonia”, Teatre “Lliure” şi “Centrul Dramatic Naţional”.
  • Actor şi regizor are propria lui companie, “Los Pelones” (Pleşuvii).

 

4 DANSURI

tango, bolero, rock & roll şi vals

 

de Albert Espinosa

traducere din limba spaniolă: Luminiţa Voina-Răuţ

regia artistică: Alexandru Mihăescu

distribuția: Raluca Grumăzescu, Cristian Brătoiu, Laurențiu Pleșa, ădălina Toderaș, Marko Adžić

 

asistent regie: Mădălina Ghițescu-Petre

scenografia: Bájko Attila

sculptură păpușă: Ciprian Tauciuc

coregrafia: Baczó Tűnde

 

Vârsta recomandată   15+

Durata spectacolului  1h 45 min.