Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI: PREMIERĂ. Trei surori de Anton Pavlovici Cehov
6 July 2017
“O femeie singură” cu Andreea Bibiri merge în Festivalul Național de Teatru și în Festivalul Național de Comedie
6 July 2017

Premiera națională a documentarului ”Girl Power” – arta urbană la feminin

Pe timpul verii, One World Romania la Școală se mută cu filmele documentare în aer liber. Marți, 11 iulie, Grădina Tranzit (București, strada Gazelei nr. 44) va găzdui premiera națională a filmului ”Girl Power”. Regizat de o artistă de graffiti din Praga și unul din filmele selectate la Festivalul feminin de film documentar din Seoul 2017, ”Girl Power” este o călătorie în jurul lumii, dar și primul film documentar despre street art la feminin.

Pentru mai multe detalii puteți accesa evenimentul FB aici. Intrarea la proiecție este liberă, în limita locurilor disponibile.
Proiecția începe la ora 21:00, iar la 20:30 curtea se deschide pentru public.

GIRL POWER | Sany | Republica Cehă | 2016 | 90 min 

“Girl Power” este un documentar care prezintă artiste de grafitti din cincisprezece orașe – de la Praga la Moscova, Cape Town, Sydney, Biel, Madrid, Berlin, Toulouse, Barcelona și tocmai până în New York. Comunitatea artiștilor de grafitti este dominată de personaje masculine care deseori consideră că această formă de artă nu este pentru fete. “Girl Power” spune poveștile fetelor care au reușit în această lume masculină a grafitti-ului.

Un film pe care nu îl poți regiza dacă nu ești un artist de graffiti.
Un film despre vise care devin realitate și prețul pe care ești dispus să îl plătești pentru acestea.

*Pe parcursul verii, vor continua proiecțiile de film documentar la firul ierbii, cu și despre artiști și personalități care au mers împotriva curentului, rezistând prin artă unor sisteme și măsuri presive.
Vrei să găzduiești o proiecție în curtea ta? Detalii aici: goo.gl/6DPD8K. Pentru mai multe informații ne puteți contacta prin e-mail la petra@oneworld.ro sau la telefon 0732 429 826 (persoana de contact: Petra Dobruská).

Organizat de: One World Romania la Școală
În parteneriat cu: Romanian American Foundation
Finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: CEZ Group
Parteneri media: Radio Romania Cultural, TANĂNANA, Liternet.ro, Scena9, SUB25, All about Romanian Cinema, Dissolved Magazine
Partener digital: Canopy

Această proiecție face parte din programul ”Arta la firul ierbii”, proiect cofinanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.