ZBOR – Expoziție de pictură hiperrealistă
27 March 2017
Trio Huillet în concert la cea de-a IV-a ediție a evenimentului SUFLET ÎN CULORI – Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism
28 March 2017

Premiile Revistei Actualitatea Muzicală pe anul 2016

Joi  30 martie, de la ora 12,30, în aula Palatului Cantacuzino, Revista ACTUALITATEA MUZICALĂ  a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România va decerna premiile pe anul 2016.

Cele şapte categorii şi câştigătorii lor sunt:

  1. Cristian Brâncuşi, dirijor – la categoria Personalitate interpretativă

– pentru promovarea repertoriului românesc prin înregistrări Radio/CD şi concerte publice pe durata întregii sale cariere dirijorale;

 

  1. George Ionuţ Vîrban, solist vocal (tenor) – la categoria Interpretare vocală

– pentru deosebitele calităţi vocale şi interpretative, dăruirea și profesionalismul în abordarea artei lirice;

 

  1. Ioan Garboni, manager – la categoria Management cultural

– pentru promovarea creaţiei muzicale contemporane, cu precădere româneşti, în programe de stagiune şi festivaluri organizate  de Filarmonica BANATUL din Timișoara..

 

  1. Casa Eurostar – Premiul Discului

– În anul anterior Eurostar a editat câteva zeci de albume consacrate în special muzicii uşoare româneşti, dar şi un album Eugen Doga, fiind singura casa de producţie ce acordă atenţie creaţiei originale. Între producţiile notabile notăm albumul dublu Florin Bogardo, albumul dublu Stela Enache (cu unul din discuri conţinând piese de Bogardo, iar celalalt de diverşi alţi compozitori), albumele de autor Adrian Enescu, Virgil Popescu, Dumitru Lupu, Mihai Vanica, Nicolae Caragia, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac sau cele consacrate interpreţilor – Marina Voica, Alexandru Jula, Silvia Dumitrescu, Ileana Şipoteanu, Marian Stere, Ioana Sandu, Carmen Rădulescu, Aurel Moga.

 

  1. Formaţia „Ionel Tudor” – Premiul „Orchestra Anului”

– Formaţia, din care mai fac parte 2 membri ai UCMR, Andrei Tudor şi Marian Georgescu, realizează acompaniamentul concurenţilor, dar şi al recitalurilor la cele 3 festivaluri majore de muzica uşoară românească, toate 3 televizate în direct, promovând intens genul. Este vorba de festivalurile „George Grigoriu”de la Brăila, „Trofeul tinereţii” de la Amara şi „Dan Spătaru” de la Medgidia. Atât orchestraţiile, cât şi recomandările repertoriale aparţin formaţiei, al cărei rol în popularizarea muzicii uşoare româneşti este imens.

 

  1. Formaţia „Talisman” – Premiul pentru Muzică rock

– Talisman a aniversat anul trecut 20 de ani de la înfiinţare, distincţia recompensând un an plin de realizări notabile, între care se înscriu la loc de cinste turneul naţional caritabil „Îngeri pentru îngeri”, recitalul de la festivalul „Crizantema de aur”, alături de orchestra Arkadia, precum şi zecile de concerte cu casa închisă.

 

  1. Corina Chiriac – Premiul „Opriţi timpul – Respect pentru valori

– Timp de 3 ore, în fiecare duminică, emisiunea „Opriţi timpul!” (după titlul unui celebru şlagăr al lui Ion Cristinoiu), de la Naţional TV, este SINGURA de pe toate canalele TV care acordă în întregime spaţiul său compozitorilor, instrumentiştilor şi interpreţilor români, cu accent pus pe valorile trainice ale genului.