,,Funcționarul destinului” – Teatrul Nottara
17 March 2017
„Normal Autistic Film” – Premiul One World Romania 10
19 March 2017

Program de weekend la One World Romania 10

Juriul liceenilor #OWR10

Sâmbătă, 18 martie, începem ziua la ora 10:00 la Lente, cu Legathon – un proiect care își propune educarea juridică a cetățenilor. La evenimentul de sâmbătă vor participa, printre alții Alina Calistru (membru fondator Funky Citizens) și Codru Vrabie (expert în reforma justiției). De la ora 12:00 încep proiecțiile în toate cele 4 cinematografe: Elvire Popesco, Eforie, Union și Muzeul Țăranului – Sala Horia Bernea. Ultimele proiecții sunt programte la ora 22:00, respectiv 21:00 la Cinema Muzeul Țăranului.

De la ora 20:00 vă invităm la Cinema Eforie, pentru a afla împreună care este filmul desemnat câștigător de către juriul cele de-a zecea ediții de One World Romania. 10 filme au fost vizioate și jurizate de către cei cinci liceeni pe parcusul ultimei săptămâni și de-abia așteptăm să le aflăm decizia.

Și astăzi, după fiecare proiecție din festival vor avea loc scurte dezbateri. Lista completă a participanților la aceste dezbateri de sâmbătă, 18 martie, este disponibilă aici. Dacă vreți să vedeți cum au fost primele zile de festival, găsiți clipuri aici (galerie foto & video).

Anul acesta veți primi în fiecare zi de #OWR10 câteva recomandări din partea selecționerilor Mona Nicoară și Adina Brădeanu și a directorului festivalului, Alexandru Solomon. Iată ce vă recomandă Adina Brădeanu din programul de sâmbătă: „Anul acesta aniversăm nu numai zece ani de One World Romania, dar și cinci ani de programe Sahia la One World Romania. 

Prin urmare, prima recomandare e programul SAHIA VINTAGE, alcătuit în 2017 sub titlul ‘Ministerul identității’ – pentru motive pe care vă lăsăm să le identificați singuri. Documentare de scurt metraj din anii 70, pictură naivă, costume naționale și feminitate tradițională în decor de cămin cultural. Nu în ultimul rînd, regizori care încearcă să lucreze profesionist cu materialul clientului ideologic.

„Poștașul cel cumsecade” (proiectat cu scurt-metrajul „Refugee Blues”) – umor balcanic, alegeri, nostalgie a comunismului și spaima de refugiați într-un sat bulgăresc de la granița cu Turcia.

„Vrabia golancă” – unul dintre filmele cele mai alerte ale ediției 2017 a One World Romania.  Produs de o femeie, regizat și filmat impecabil de o femeie, despre o femeie – artistă activistă – care își organizează viața în jurul sprijinirii cauzei altor femei. Must see, indiferent de gen, pentru curajul neabătut al ‘golancei’ și energia nu mai puțin remarcabilă a camerei.  
„Totul e sub control” – unul dintre cele trei filme din secțiunea ‘Ministerul groazei’, care propun o perspectivă ‘macro’ asupra unor probleme globale – aici, chiar prezentul nostru digital. Regizorul Werner Boote colindă lumea din Vegas în India și Hong Kong, face pe prostul pe modelul Nick Broomfield, cere opinii de la tineri (Jacob Appelbaum) și mai puțin tineri (Zygmunt Bauman) și ne demonstrează că e bine să ne gândim de două ori atunci când e vorba de încredințat datele personale unei entități sau alteia, care abia așteaptă să le monetizeze. Un film alert, deopotrivă amuzant și îngrijorător. 
Pentru mai multe informații despre festival, ne puteți scrie pe adresa info@oneworld.ro. Vă așteptăm pe site, facebook și youtube cu mai multe știri despre ce veți vedea la One World Romania 2017! Nu uitați că biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc în perioada 13-19 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Sala Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului și Rezidența Scena9.