TEATRU la MNLR – „Scrisori de dragoste către o prințesă chineză” de Matei Vișniec
9 June 2017
TEATRU la MNLR – „EMIN AL MEU”
9 June 2017

Radio Fiction Desk – 2017, la „Şcoala Centrală”

Luni, 12 iunie, începând cu ora 13,00, la „Şcoala Centrală” din Capitală, va avea loc cel de-al treilea workshop din cadrul Proiectului – concurs „Radio Fiction Desk– 2017. La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonată de doamna profesoară Catrinel Albert, echipa de realizatori Radio România şi invitata specială, cunoscuta actriţă Maia Morgenstern. Piesa de teatru pe care tinerii actori şi-au propus să o pregătească şi să o înregistreze radiofonic este  „Rămăşagul”, o adaptare de Silvia Cusursuz  după Vasile Alecsandri, în regia lui Vasile Manta.
 
Radio Fiction Desk – 2017” este un proiect-concurs, aflat acum la cea de-a treia ediţie, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, şi care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureştene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.
 
În cadrul acestei a treia ediţie, care se derulează  pe parcursul anului 2017, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene şi anume: Colegiul Naţional ”Ion Neculce”, Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”,Şcoala Centrală” şi Colegiul Naţional ”Cantemir Vodă”.
 
Conform metodologiei de desfăşurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se desfăşoară workshop-uri la care participă profesionişti ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru repetate, în studioul „Mihai Zirra” al Societăţii Române de Radiodifuziune. După înregistrare şi postprocesare, spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.
 
Ca şi în primele două ediţii, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii iubitori ai teatrului radiofonic. Proiectul „Radio Fiction Desk – 2017” se va încheia cu o Gală de premiere care va avea loc în luna decembrie.
 
Puteţi asculta şi nota, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, piesele care sunt înregistrate până acum:Steaua fără nume”, o adaptare după Mihail Sebastian, interpretată  de elevii – actori de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” şi ”Bacul nu-i sfârşitul lumii”, de Filip Columbeanu,interpretată de elevii – actori de la Colegiul Naţional ”Ion Neculce”.
 
Începând cu acestă ediţie, Primăria Capitalei este Partener Instituţional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.