SĂPTĂMÂNA TEATRULUI, celebrată din 2017 la nivel mondial, iar de 9 ani la Craiova
15 March 2017
De la Cannes la București: etern provocatorul Alejandro Jodorowsky deschide BIEFF 2017
15 March 2017

REGULI DE VIAȚĂ – premieră la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie prezintă vineri 24 martie, ora 19.00, la Sala Nouă premiera oficială a spectacolului REGULI DE VIAȚĂ  de Sam Holcroft, traducerea de Călina Coliban, regia  Ioana Petre, scenografia Vladimir Turturica, mișcare scenică Paul Cimpoieru, imagini și animație video Răzvan Mihalachi,  video  Ana Constantinescu. 

Distribuția: Manuela Ciucur (Edith); Ionuț Grama (Matthew); Smanarda Caragea (Carrie); Andreea Vasile (Sheena); Cătălin Babliuc (Adam), Gheorghe Dănilă (Francis); Elina Grama (Emma).

Cu ocazia sărbătorilor se reunesc familii. Membrii se regăsesc, cimentându-și relațiile. Sau nu. Dacă sunt la mijloc secrete, dacă greșelile trecutului amenință armonia revederii? Dacă regulile de viață au fost încălcate?  Atunci reîntâlnirea poate deveni pe neașteptate un delicios joc psihologic de-a șoarecele și pisica, în care rolurile se schimbă pe rând și în care poate nimeni nu va fi câștigător.

Spectacolul REGULI DE VIAȚĂ este un proiect câștigător al concursului COMEDIA ȚINE LA TINEri ed. a VII-a, 2016.

Sam Holcroft a studiat biologia la Universitatea din Edinburgh. În timpul studenției a scris două piese de teatru pentru Compania de Teatru a Universității din Edinburgh și a făcut parte din grupul tinerilor dramaturgi de la Travese Theatre. A debutat cu piesa Cockroach la Traverse Theatre, în 2008, urmată trei ani mai târziu  de Edgar and Annabel.

Premiera mondială a piesei REGULI DE VIAȚĂ (Rules for Living), cea mai ambițioasă scriere de Sam Holcroft de de până acum, a avut loc la National Theatre din Londra pe data de 13 martie 2015.