Noi reprezentații și ateliere la Teatrul Gong!
15 March 2017
SĂPTĂMÂNA TEATRULUI, celebrată din 2017 la nivel mondial, iar de 9 ani la Craiova
15 March 2017

Rosmersholm în regia lui Andriy Zholdak la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Vineri, 24 martie și miercuri, 29 martie, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj va avea loc premiera spectacolului Rosmersholm de Henrik Ibsen, în regia lui Andriy Zholdak.

În viziunea regizorului,  în centrul spectacolului Rosmersholm stă Rebekka West, fata care vrea să se angajeze menajeră în casa pastorului Johannes Rosmer. Gândirea liberă de prejudecăți și energia tinerei tulbură viața lui Rosmer și a soției sale Beate.

La conferința de presă organizată cu prilejul premierei, regizorul Andriy Zholdak declara că spectacolul va începe într-un mod cu totul special: actorii vor fi prezenți în poveste chiar înainte de sosirea publicului și vor continua chiar și după terminarea reprezentației. În acest caz, este vorba de o abordare inedită a muncii actorului. În Rosmersholm, Andriy Zholdak a ales simplitatea, renunțând de această dată la elementele absurde și ireale specifice esteticii sale. Spectacolul se bazează pe prezența intensă a actorilor, la acest lucru contribuind în mod organic și scenografia monocromă.

Miklós Bács, interpretul profesorului Kroll, a declarat că perioada repetițiilor a însemnat un adevărat eveniment în viața trupei: actorii au avut șansa de a se dezvolta atât profesional cât și personal. Rareori ai ocazia să faci parte dintr-un astfel de proces de creație – a mai adăugat Miklós Bács. Gizella Kicsid, cea care o interpretează pe Madam Helseth, a comparat procesul din care a făcut parte cu un fel de hipnoză.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Balázs Bodolai, Éva Imre, Gizella Kicsid, Miklós Bács, Gábor Viola și Rita Sigmond. Andriy Zholdak semnează adaptarea textului, regia, decorul și light design-ul. Scenografia: Daniel Zholdak. Muzica: Vladimir Klykov. Asistent text și dramaturgie: Ioana Mălău, asistenți de regie: Noémi Vajna, Kinga Kovács, asistent de scenografie: Ilona Lőrincz.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).