8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii
8 May 2020
Dimensiunea științifică a artei: Irina Marinescu – dansul ca explorare somatică asistată de senzori programabili – EP. 1
11 May 2020

Savantgarde #108

SCI-TECH // Euronews: Premierul danez a dat undă verde pentru construirea unui tunel subacvatic care leagă Danemarca de Germania. Un proiect de 7 miliarde de euro

WILD LIFE // Despăduririle sunt o pacoste în multe privințe. Printre altele, pun în contact specii care altfel nu ar interacționa și facilitează accesul comercianților – legali sau ilegali – de animale sălbatice spre anumite specii. Comunitățile băștinașe atenționează de secole că relaționăm greșit cu natura. E pregătită lumea să îi asculte acum?, se întreabă BBC, într-un text despre cum au prezis aborigenii pandemia de Covid-19.

THE CITY // UrbanizeHub: Ce orașe din România vor fi cel maipuâin afectate de criza post-pandemie.

THE INDUSTRY // S-au decernat Premiile Pulitzer pe 2020. Printre câștigători, și jurnalista Monica Ulmanu, alături de colegii ei de la Washington Post, cu o serie de articole despre încălzirea globală.

PANDEMIE // Blogul Savantgarde continuă seria Jurnal de pandemie, texte scrise de colaboratori din mai multe colțuri lumii, și Jurnal din anul coronavirusului, ținut de virusologul Mihnea Boștină, din Noua Zeelandă.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Un proiect media susținut de Combridge, membru Deutsche Telekom Group.