Dimensiunea științifică a artei: ,,Știința Altfel”, o emisiune online trăsnită despre fizică și chimie – episodul 4
3 October 2019
Azi la Radio România Cultural: Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat: dr.Alexandru-Ioan Tomescu, dr. în informatică, cercetător în științe computaționale la Universitatea din Helsinki, Finlanda.
3 October 2019

Savantgarde #82

LIFE // SciTechDaily ne anunță că avem răspunsul la o întrebare veche de când lumea: care e psihologia din spatele credinței în divinități și supereroi. Iar NewScientist scrie că biologia, nu religia e cea care ne-a făcut morali.

________________

MEDICINĂ // Futurism: O echipă de cercetători din Japonia a creat un sânge artificial care poate fi folosit la orice pacient. Dacă va fi aprobată, ar putea revoluționa traumatologia.

PRIVEȘTE CERUL // CNN: Un avion hipersonic promite să parcurgă distanța Londra – Sydney, din 2030 încolo, în doar patru ore.

DEMOGRAFIE // CBC: Un jurnalist și un sociolog lansează o idee provocatoare, povestită în 10 minute: contrar celor susținute în ultimii ani de demografi, populația lumii va intra într-un declin care nu se va termina prea repede și care va reseta viața socială, politică și economică.

INTERVIU // ASTRA a câștigat marele premiu European Museum Academy. Un fel de Oscar în domeniu. Savantgarde a stat de vorbă cu domnul Ciprian Anghel Ștefan, directorul muzeului.

*

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Proiect susținut de Combridge, membru Deutsche Telekom Group.