Centenar Isaac Asimov
17 January 2020
REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
18 January 2020

Savantgarde #95

20 20 // USAToday: Speranța de viață va crește la 100 de ani, computerele vor fi invizibile, cărțile vor muri, mașinile vor putea circula luni de zile fără alimentare și alte 16 predicții pentru acest an.

NOI, CEI DIN LINIA ÎNTÂI // TimesOfIsrael: Plante pe front sau cum a ajutat vegetația la câștigarea – și pierderea – celui de Al Doilea Război Mondial. Judith Sumner, autoarea cărții Plants Go to War, descrie cum au contribuit botaniștii de pe front să hrănirea, echiparea și înarmarea națiunilor.

PROFIL // Ultimul interviu de pe blogul Savantgarde a fost cu un futurolog. M-am gândit să nu schimb prea mult registrul, așa că acum am ales o conversație cu un autor de science fiction, unul clasic: Jules Verne. Interviul a apărut în iunie 1904, în revista britanică Temple Bar.

LICITAȚIE // Cel mai scump ziar din lume a apărut la Galați, în noiembrie 1858, scrie MostCostly. Zimbrulu și Vulturulu s-a vândut, la o licitație din Geneva care a pornit de la 500 000 de euro, cu 700 000 de euro. Cu taxe și alte cheltuieli, prețul publicației dunărene a ajuns la 829 500 de euro.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie realizat de jurnalistul și sociologul Marius Cosmeanu. Proiect susținut de Combridge, membru Deutsche Telekom Group.