Academia Română felicită echipa de cercetători de la ELI-NP
20 August 2020
ANUL ȘCOLAR NU ÎNCEPE LA CABINETUL MEDICULUI DE FAMILIE. LIMITAREA INFECȚIEI CU SARS-CoV-2 o uriașă provocare a sezonului școlar 2020-2021 pentru Medicina de Familie
24 August 2020

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

Ediția a III-a, online, a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele debutează astăzi cu secțiunea dedicată elevilor.

În fiecare an Școala își propune, definind o temă centrală, să aducă în atenția participanților și a publicului un domeniu de știință ce face parte din sfera preocupărilor cercetătorilor din Măgurele. Tema centrală aleasă pentru acest an este „Contribuțiile științei și tehnologiei la cunoașterea și prezervarea patrimoniului natural și cultural”. 

Ediția din acest an este una online, ceea ce aduce anumite dezavantaje, elevii nu vor putea intra în laboratoare, în schimb ne permite să deschidem programul către mai mulți beneficiari prin cursurile deschise pe care le-am ales să le difuzăm live sau înregistrat.

Cursurile care pot fi urmărite live la această ediție sunt 

Luni, 24.08,  11:00 – 12:00  „Patrimoniul cultural în societatea cunoașterii”, 

Daniela Zaharia, Secretar General al Comisiei Naționale pentru UNESCO, Director Departamentul de Istorie antică, Arheologie și Istoria Artei – Universitatea din București

Link conectare: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_NLVcXzeRS9i5Ryh4-ta85A
Daca intalnirea va depasii 100 de participanti ei vor fi directionati pe canalul de youtube si facebook ale Comunitatii Educatie pentru Stiinta. 

Luni, 31.08,  09:30 – 10:30  „Geoparcuri UNESCO în România”, 

Alexandru Andrășanu, membru în Consiliul Geoparcurilor Internaționale UNESCO, directorul Departamentului de Geologie de la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București

Vineri, 04.09,  09:30 – 10:30  „Activity of  ARC-Nucleart in conservation and restoration of cultural heritage”

Laurent Cortella, ARC-Nucléart, Commissariat à l’énergies atomique et aux énergies alternatives, Grenoble

Alte sesiuni precum vizite virtuale în institutele din Măgurele sau prezentările de final ale participanților vor fi disponibile înregistrat.

Detaliile de urmărire ale acestor evenimente se vor putea regăsi pe pagina de facebook a Școlii și ulterior pe pagina de internet.

https://www.facebook.com/mscitech/

https://msciteh.educatiepentrustiinta.ro/