Ascultă Radio România Cultural Live

All for unity I: 4-20 februarie 2022 - Expoziție caritabilă dedicată Zilei Brâncuși, care reunește peste 200 de lucrări realizate de reprezentanți a 100 de țări sub semnul artei și educației

All for unity I:  4-20 februarie 2022 - Expoziție caritabilă dedicată Zilei Brâncuși, care reunește peste 200 de lucrări realizate de reprezentanți a 100 de țări sub semnul artei și educației
collage

07 Februarie 2022, 10:43

În perioada 4-20 februarie 2022, 100 de țări unite prin artă de sculptorul Daniel Rădulescu, în beneficiul educației devin coautoare ale expoziției dedicate lui Constantin Brâncuși de la galeria Galateca. De la Expoziția Mondială din Dubai, Expo 2020, într-o expoziție-eveniment, peste 200 de lucrări create de reprezentanții națiilor participante fac parte dintr-un altfel de omagiu adus lui Brâncuși, în beneficiul programelor educative pentru copiii din zonele defavorizate, sprijinite de Teach for Romania.

Sâmbătă, 19 februarie, celebrăm Ziua Constantin Brâncuși, printr-un eveniment dedicat, între orele 17:00 și 20:00.

 

200 de desene selectate din peste 1000 de lucrări realizate la Expo 2020 din Dubai

 

Într-o arhitectură de expoziție inedită, All for unity reunește desene selecționate din peste 1000 de lucrări create de artiști, oficialități și vizitatori în cadrul workshopului internațional creat de  Daniel Rădulescu la Expo 2020, în Pavilionul României. Timp de o lună pavilionul devenit o destinație în sine care a atras mii de vizitatori, artistul român fiind premiat cu o medalie pentru această inițiativă de Ministrul Emiratelor Arabe, Reem al Hashimi.

 

Astfel, arta devine din nou un un limbaj universal, ce ne apropie, fiecare desen are o poveste ce merită descoperită. Cel mai tânăr participant la workshop, a fost o fetiță de 2 ani din India pe nume Nivrithi, iar cea mai talentată mamă din lume, după spusele ei fiicei sale, a fost o tânără din Sri Lanka, a cărei fiică o convinge să deseneze sub privirea sa extrem de mândră.

” Mi-am propus să organizez cel mai mare workshop dedicat lui Constantin Brâncuşi și până la final am și reușit. Am petrecut 288 ore în pavilionul  României, am interacționat cu aproape 15.000 oameni iar de la workshop am selectat din mii de desene doar 500 pe care le-am și adus în România . Expoziția All for Unity, continuă povestea artei dedicate lui Constantin Brâncuși cu un nou capitol în beneficiul educației.” spune Daniel Rădulescu.

Expoziția caritabilă este organizată în parteneriat cu Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, care susține atât inițiative artistice, cât şi de educație. Tocmai de aceea, scopul expoziției este de a sprijini activitatea activitatea organizației non-guvernamentale Teach for Romania, care se ocupă de educația copiilor din medii defavorizate.

Cum să faci parte din cea mai amplă inițiativă dedicată lui Brâncuși în care arta susține educația

Cei care vor să facă parte din acest proiect unic în România trebuie să facă o donație de cel puțin 50 de euro în contul partenerilor noștri, organizația non-profit Teach for Romania și va primi simbolic una dintre cele peste 200 de lucrări expuse, aleasă aleatoriu prin tragere la sorți,

Important! Dacă vrei să fii alături de noi poți dona în RON: RO29INGB0000999904665410 sau EUR: RO32INGB0000999904999424 cu mențiunea donație  Brâncuși. Pentru a intra în posesia desenului ales aleatoriu trebuie să trimiți un e-mail pe adresele galerie@galateca.ro, cu dovada plății și detaliile pentru a fi contactat. Campania este valabilă în perioada 4-20 februarie.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 4-20 februarie, de marți până vineri de la 12:00 la 20:00, iar sâmbăta de la 11:00 la 19:00. Accesul se face doar pe bază de invitație la evenimentul din 19 februarie.

Tările prezente pe Harta națiunilor care s-au alăturat workshopului mondial pentru Constantin Brâncuși realizat de Daniel Rădulescu:

Albania/ Algeria/ Angola/ Arabia Saudita/ Armenia/ Australia/ Austria/ Azerbaijan/ Afghanistan/ Bahamas/ Bahrain/ Bangladesh/ Barbados/ Belarus/Bolivia/ Brazilia/ Bulgaria/ Burkina Faso/ Cameron/ Canada/ Chicago/ China/ Columbia/ Croatia/ Cuba/ Danemarca/ Ecuador/ Egypt/ Elvetia/ Ethiopia/ France/ Gabon/ Germania/ Ghana/ Grecia/ Ierusalim/ India/ Indonezia/ Iran/ Iraq/ Irlanda/ Italia/ Japonia/ Jordan / Kazakhstan/ Kenia/ Korea/ Kosovo/ Kuwait/ Kyrgyzstan/ Latvia/ Lebanon/ Lituania/ Luxemburg/ Lybia/ Macedonia/ Madagascar/ Malaysia/ Maldives/ Mexic/ Moldova/ Monaco/ Mongolia/ Morocco/ Mozambic/ Nepal/ Niger/ Nigeria/ Norvegia/ Oman / Pakistan/ Palestina/ Philippines/ Portugalia/ Qatar/ Romania/ Russia/ SUA/ Seychelles/ Serbia/ Singapore/ Slovacia/ Somalia/ South Africa/ Spania/ Sri Lanka/ St Kitts and Nevis/ Sudan/ Syria/ Tajikistan/ Taiwan/ Tunisia/ Turcia/ Turkmenistan/ UAE/ Uganda/ Ucraina/ United Kingdom/ Uzbekistan/ Venezuela/ Yemen/ Zambia/ Zimbawe

 

DANIEL RĂDULESCU. Sculptor si grafician din Brașov, a urmat școala de arte Hans Mattis Teutsch sectia grafica, ulterior a absolvit sectia sculptura la Universitatea de Arte Plastice. Lucarile lui sunt realizate in metal, prin adaos de sute, sau chiar mii, de straturi de oțel, lăsând textura care reiese să devină o emblemă specifică lucrărilor lui, făcând fiecare sculptură unică și imposibil de replicat. Sculpturile lui se afla in colectii private in 13 tari de pe 4 continente.

REGINA MARIA – Rețea privată de sănătate. Regina Maria este o   retea de sanatate care dorește să arate comunității în care trăim că le pasă de oameni în mod autentic. Acționează conduși de credința că pacientul trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre și ca doar așa putem oferi acestuia experiențe pozitive memorabile.

TEACH FOR ROMANIA. Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 8 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor care crede în el. În anul școlar 2021-2022, 118 cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 94 de școli, din 22 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 176 alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge astfel la peste 20 000 de copii. 

GALATECA. Galeria Galateca este una dintre cele mai longevive spații culturale din București, s-a născut din dorința și nevoia de a crea o platformă vie, versatiă, multifuncțională dedicat artei contemporane și designului, ideal pentru proiecte interdisciplinare. Este prima galerie privată din București cu un program multimedia național și internațional, cu un mix dinamic de concepte expoziționale, promovând artiști români și străini, artă și știință, eco-design, sustenabilitate în zona creative, dar și proiecte curatoriale inovatoare. Are integrat și un concept de galerie-magazin dedicată designului și comercializării obiectelor de artă complementare expozițiilor, denumit NeoGalateca.

Proiect realizat de Daniel Rădulescu

 

Organizat de Galeria Galateca

 

Sponsorizat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

 

Eveniment în beneficiul Teach for Romania

 

Parteneri media: Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz,Agenția C’Arte, Propagarta

CellEAST Festival revine cu cea de-a doua ediție. În acest an festivalul internațional de violoncele se va desfășura în perioada 27 Mai - 6 Iunie 2023.
Muzică-Dans-Arte 07 Februarie 2023, 12:39

CellEAST Festival revine cu cea de-a doua ediție. În acest an festivalul internațional de violoncele se va desfășura în perioada 27 Mai - 6 Iunie 2023.

16 violonceliști de renume internațional se vor reuni pentru a oferi concerte memorabile în București și nu numai.

CellEAST Festival revine cu cea de-a doua ediție. În acest an festivalul internațional de violoncele se va desfășura în perioada 27 Mai - 6 Iunie 2023.
Actualul director al Grand Théâtre de Genève, Aviel Cahn,  va prelua postul din capitala Germaniei în august 2026.
Muzică-Dans-Arte 07 Februarie 2023, 12:14

Actualul director al Grand Théâtre de Genève, Aviel Cahn, va prelua postul din capitala Germaniei în august 2026.

Consiliul de administrație al Fundației Oper in Berlin a aprobat numirea lui Aviel Cahn în funcția de director al Deutsche...

Actualul director al Grand Théâtre de Genève, Aviel Cahn, va prelua postul din capitala Germaniei în august 2026.
PREMIERĂ LA BUCUREŞTI: EXPOZIŢIA „CĂLĂTORIE ÎN LUMEA STAMPELOR MEIJI”, DIN 11 FEBRUARIE, LA ARCUB
Muzică-Dans-Arte 07 Februarie 2023, 11:59

PREMIERĂ LA BUCUREŞTI: EXPOZIŢIA „CĂLĂTORIE ÎN LUMEA STAMPELOR MEIJI”, DIN 11 FEBRUARIE, LA ARCUB

Începând din 11 februarie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă expoziția „Călătorie în lumea...

PREMIERĂ LA BUCUREŞTI: EXPOZIŢIA „CĂLĂTORIE ÎN LUMEA STAMPELOR MEIJI”, DIN 11 FEBRUARIE, LA ARCUB
Secolul al XVII-lea în documente și imagini din patrimoniul MMB
Muzică-Dans-Arte 07 Februarie 2023, 11:18

Secolul al XVII-lea în documente și imagini din patrimoniul MMB

Muzeul Municipiului București etalează periodic părți din bunurile sale culturale deținute în bogatul patrimoniu arhivistic...

Secolul al XVII-lea în documente și imagini din patrimoniul MMB
Legendarul dirijor Georg Solti, mort în 1997, deținător a 31 de premii Grammy, devansat de Beyoncé cu 32!
Muzică-Dans-Arte 07 Februarie 2023, 09:56

Legendarul dirijor Georg Solti, mort în 1997, deținător a 31 de premii Grammy, devansat de Beyoncé cu 32!

Georg Solti, care a murit în 1997, deținea 31 de premii Grammy, un record care părea greu de doborât. Beyoncé a devenit cea...

Legendarul dirijor Georg Solti, mort în 1997, deținător a 31 de premii Grammy, devansat de Beyoncé cu 32!
„Viața într-o valiză”: Românii se alătură Campaniei Radio România Cultural
Muzică-Dans-Arte 07 Februarie 2023, 06:10

„Viața într-o valiză”: Românii se alătură Campaniei Radio România Cultural

La apelul Radio România Cultural, românii au început să aducă valize la Radio România, în semn de solidaritate cu poporul...

„Viața într-o valiză”: Românii se alătură Campaniei Radio România Cultural
Atmosferă vieneză, în weekend, pe scena Operei Brașov!
Muzică-Dans-Arte 07 Februarie 2023, 06:10

Atmosferă vieneză, în weekend, pe scena Operei Brașov!

Miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, îi așteptăm pe iubitorii muzicii de operă la...

Atmosferă vieneză, în weekend, pe scena Operei Brașov!
ATELIERE DE CREATIVITATE PENTRU VACANȚĂ  20-24 februarie 2023 Muzeul Național al Țăranului Român
Muzică-Dans-Arte 06 Februarie 2023, 11:31

ATELIERE DE CREATIVITATE PENTRU VACANȚĂ 20-24 februarie 2023 Muzeul Național al Țăranului Român

Veniți cu mic, cu mare, la Muzeul Țăranului, să ne jucăm și să ne bucurăm împreună de vacanță! În perioada 20-24 februarie...

ATELIERE DE CREATIVITATE PENTRU VACANȚĂ 20-24 februarie 2023 Muzeul Național al Țăranului Român
Ascultă live

Ascultă live

01:30 - 03:30
Teatru radiofonic - Mari spectacole
Ascultă live Radio România Cultural
03:05 - 03:30
AGENDA GLOBALĂ (R)
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara
Ascultă live Radio România Timișoara
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj