Ascultă Radio România Cultural Live

Pe 16 și 17 septembrie, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” revine pe Calea Victoriei și se extinde pe str. Pajurei cu activități sportive, ateliere și spectacole variate

Pe 16 și 17 septembrie, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” revine pe Calea Victoriei și se extinde pe str. Pajurei cu activități sportive, ateliere și spectacole variate

15 Septembrie 2023, 11:28

În weekendul 16-17 septembrie, programul artistic al proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” cuprindeo nouă serie de spectacole de teatru, povești legate de lumea ghicitorilor și lumea magiei, ateliere pentru copii, workshopuri de pictură și expoziții, pe Calea Victoriei. În premieră, strada Pajurei din sectorul 1 al Capitalei se transformă în zonă pietonală, între strada Presei și strada Făurei și devine scena unui program amplu, destinat publicului de toate vârstele: de la activități sportive, zone de joacă și mișcare, momente de dans, jocuri interactive, spectacole muzicale sau de magie până la spectacole de teatru pentru copii și ateliere de creație.

A treia ediţie a celui mai amplu proiect outdoor al Capitalei, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se desfăşoară pe parcursul mai multor weekenduri până pe 8 octombrie 2023 şi invită locuitorii oraşului să îşi petreacă timpul liber în spaţiul public prin pietonalizarea temporară a unor artere altfel aglomerate ale oraşului şi organizarea unui program artistic în aer liber. Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Zone pietonale „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” / 16-17 septembrie 2023:

  • Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, între orele 10:00 și 22:00;

  • Strada Pajurei, Sector 1, între strada Presei și strada Făurei, între orele 10:00 și 21:00

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” Calea Victoriei / 16-17 septembrie 2023

Sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 17:00, traseul pietonal de pe Calea Victoriei, în zona Statuii Iuliu Maniu, va fi animat de spectacolul interactiv şi educativ „Magia ghicitorilor” al Teatrului „Ion Creangă”, o poveste despre lumea ghicitorilor și lumea magiei cu actorii Oliviu-Cristian Bughiu și Cezar Vlad Popescu.

De la ora 18:00, personajele caragialești, interpretate de actorii Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Ioana Flora (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Vasile Calofir (Catindatul), Ionel Nițulescu (Ipistatul), prind viață în spectacolul-lectură interactiv „D᾿ale carnavalului”, prezentat pe trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga”, în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”.

Întâlnirile preferate ale copiilor cu artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică în faţa Muzeului Naţional de Artă al Românieicontinuă și în acest weekend cu noi momente artistice cu marionete şi păpuşi.

Duminică, 17 septembrie, de la ora 18:00, pe trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga”, aventurile pline de umor din celebra piesă a lui Ion Luca Caragiale - „O noapte furtunoasă”, sunt puse în scenă într-un spectacol de teatru savuros jucat de actorii: Ioana Flora (Veta), Mihaela Mihăescu (Zița), Cristi Toma (Chiriac), Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Răzuș (Ipingescu), Dragoș Mușat (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano) și Ionel Nițulescu (Mitocanul-Pastramagiul), în cadrul proiectului „Ochii minții”. Iar, pe 16 și 17 septembrie, Casa Filipescu - Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30 cu expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”.

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” pe strada Pajurei (sectorul 1) / 16 - 17 septembrie 2023

Noua zonă pietonală „Străzi deschise” inaugurată în acest weekend, strada Pajurei (ȋntre Str. Presei și Str. Făurei) devine centrul de atracție al locuitorilor cartierului, cu două zile pline de evenimente pentru toate gusturile şi vârstele, pregătite dePROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București în colaborare cu DGASMB, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Școala de Artă București, Teatrul de Animație Țăndărică, Teatrul Excelsior, Compania Teatrală Vouă, Biblioteca Metropolitană București, Tzitzi Poc și Ana Dance.

Programul artistic şi recreativ al celor două zile, începe pe strada Pajurei, de la ora 10.00, cu ateliere de creație, activităţi sportive, zone de joacă și mișcare și continuă până la ora 21:00 cu jocuri interactive, ateliere de manualitate și motricitate fină, spectacole interactive de magie sau sesiuni de dans.

Seara zilei de sâmbătă se va încheia cu spectacolul muzical – umoristic „Terapie prin râs susținut de artiștii Companiei Teatrale Vouă, iar, cea de-a doua zi a weekendului este completată cu spectacole de teatru pentru copii și de păpuși.Teatrul Excelsior le-a pregătit celor mici o minunată întânire cu personajele uneia dintre cele mai cunoscute povești - „Cei trei purceluși”, Biblioteca Metropolitană București va continua cu un spectacol de teatru de păpuși, iar Tzitzi Poc pune în scenă spectacolul-atelier „De ce sunt un dinozaur”, destinat copiilor între 3 și 8 ani, eveniment care se numără printre proiectele câştigătoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană.”

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” pe strada Cuza Vodă nr.100 / 16 - 17 septembrie 2023

Școala de Artă București invită publicul să admire expoziții de pictură, colaje, grafică, design vestimentar, decorațiuni interioare. De asemenea, sâmbătă, 16 septembrie, publicul este invitat să participe și la workshopul pictură „Cunoașterea tehnicilor de pictură în acuarelă” la sediul său din sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100. Expozițiile pot fi vizitate în intervalul orar 10:30 - 21:30.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 16-17 septembrie 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

  • Strada Pajurei | Vineri, 15 septembrie, traficul rutier va fi restricționat între strada Presei și strada Făurei începând cu ora23:00 și se va relua, luni, 18 septembrie, începând de la ora 06:00 dimineața.

  • Restricționare trafic - Linia 86 va funcționa pe un traseu modificat în ambele sensuri comun cu linia 97, de la intersecția Bd. Bucureștii Noi / Str. Pajurei, pe Bd. Bucureștii Noi, până la terminalul „Străulești”.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI, PROMENADĂ URBANĂ”

WEEKENDUL #20: 16-17 SEPTEMBRIE 2023

SÂMBĂTĂ, 16 SEPTEMBRIE 2023

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30 „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Statuie Iuliu Maniu

17:00 – 18:00: „Magia ghicitorilor”povești legate de lumea ghicitorilor și lumea magiei cu actorii Oliviu-Cristian Bughiu și Cezar Vlad Popescu (Teatrul „Ion Creangă”)

Calea Victoriei – trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga”

18:00 – 20:00 „D᾿ale carnavalului” – spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Ioana Flora (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Vasile Calofir (Catindatul), Ionel Nițulescu (Ipistatul) (în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României

18:00 – 19:30 Spectacole de teatru (Teatrul de Animație Țăndărică)

  • Cristina Tane – „Titine”

  • Daniela Mihai – „Music Box”

  • Simina Constantin – „Mim marionette”

  • Florin Mititelu – „Dans la Radio”

  • Cristina Tane – „Paparejė”

  • Daniela Mihai – „Dance Monkey”

  • Simina Constantin – „Bunicul”

  • Florin Mititelu – „Alb”

  • Cristina Tane – „Scrisoare”

  • Daniela Mihai – „Micul erou”

  • Simina Constantin – „Rațele”

  • Florin Mititelu – „Street dancer”

  • Cristina Tane – „Spiri Taka Ta”

  • Daniela Mihai – „Episod pe mare”

  • Simina Constantin – „Smarty”

  • Florin Mititelu – „Portocala”

Sectorul 1 – Strada Pajurei, între str. Presei și Făurei

10:00 – 21:00 Activități sportive, zone de joacă și mișcare (PROEDUS)

10:00 – 13:00 Atelier de creație – colaj – fructe și legume de sezon (DGASMB)

12:00 – 20:00 Zonă de activități interactive (CTMB)

14:00 – 16:00 Atelier de creație – „Copacul” (DGASMB)

14:00 – 16:00 Atelier de manualitate și motricitate fină (DGASMB)

17:00 – 19:00 Jocuri interactive (DGASMB)

18:00 – 19:00 Freestyle Show (Teatrul de Animație Țăndărică)

18:50 – 19:40 Spectacol interactiv de magie (Centrul pentru Tineret al Municipiului București)

19:00 – 20:30 Terapie prin Râs – spectacol muzical – umoristic (Compania Teatrală Vouă)


Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100

10:30 – 21:30 Colaj de imagini – expoziție de colaje – experți Cristina Dragomir, Iulian Lucan, secția Pictură adulți (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Mixajul artelor expoziție de artă decorativăexperți Maria Constantinescu, Elena Borundel (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Atelier pe simeze expoziție de pictură – experți Ioana Ionescu, Elisabeta Făcăianu, Cristina Dragomir, secția Pictură copii (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de grafică – cursanți – experți Antonia Corgoja, Diana Alexe, secția Grafică (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcționalexpoziție de design vestimentar – expert Maria Constantinescu,secția Design vestimentar (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcționalexpoziție de decorațiuni interioare – expert Elena Borundel, secția Decorațiuni interioare (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de iconografie – cursanți – expert Cristina Istrate, secția Iconografie (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 „Cunoașterea tehnicilor de pictură în acuarelă”workshop picturăexpert Iuliana Lucan (Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 17 SEPTEMBRIE 2023

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30 „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga”

18:00 – 20:00: „O noapte furtunoasă”spectacol-lectură interactiv cu actorii Ioana Flora (Veta), Mihaela Mihăescu (Zița), Cristi Toma (Chiriac), Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Răzuș (Ipingescu), Dragoș Mușat (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Ionel Nițulescu (Mitocanul-Pastramagiul) (în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României

18:00 – 19:30 Spectacole de teatru (Teatrul de Animație Țăndărică)

  • Adrian Lefter – „Master Winnie”

  • Monalisa Toncu – „Laser strings”

  • Cristina Tane – „Titine”

  • Daniela Ruxandra Mihai – „Music Box”

  • Adrian Lefter – „Hopkins pe val”

  • Monalisa Toncu – „DJ Tiger”

  • Cristina Tane – „Paparejė”

  • Daniela Ruxandra Mihai – „Dance Monkey”

  • Adrian Lefter – „Nu lăsa copilul la volan”

  • Monalisa Toncu – „Opera”

  • Cristina Tane – „Scrisoare”

  • Daniela Ruxandra Mihai – „Micul erou”

  • Adrian Lefter – „Partenerul de joacă”

  • Monalisa Toncu – „Thunder”

  • Cristina Tane – „Spiri Taka Ta”

  • Daniela Ruxandra Mihai – „Episod pe mare”

Sectorul 1 – Strada Pajurei, între str. Presei și Făurei

10:00 – 21:00 Activități sportive, zone de joacă și mișcare (PROEDUS)

10:00 – 13:00 Atelier de creație – colaj (DGASMB)

10:00 – 13:00 Atelier de confecționat brățările prieteniei (DGASMB)

10:30 – 11:30 „Cei trei purceluși” – piesă de teatru (Teatrul Excelsior)

11:30 – 12:30 Teatru de păpuși (Biblioteca Metropolitană București)

12:00 – 20:00 Zonă de activități interactive – concursuri (Centrul pentru Tineret al Municipiului București)

14:00 – 16:00 Atelier de creație – Semn de carte (DGASMB)

14:00 – 16:00 Atelier de confecționare măști (DGASMB)

16:00 – 17:00 Spectacol „De ce sunt un dinozaur” (Tzitzi Poc), spectacol-atelier pentru copii între 3 și 8 ani (Mihaela Tîmpău) - proiect câştigător al Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise”

16:00 – 18:00 Jocuri interactive (DGASMB)

18:00 – 19:00 Freestyle Show (Teatrul de Animație Țăndărică )

18:50 – 19:40 Spectacol interactiv de magie (Centrul pentru Tineret al Municipiului București)

19:00 – 19:30 Mini Show de dans (Ana Dance)

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100

10:30 – 21:30 Colaj de imagini – expoziție de colaje – experți Cristina Dragomir, Iulian Lucan, secția Pictură adulți (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Mixajul artelor expoziție de artă decorativăexperți Maria Constantinescu, Elena Borundel (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Atelier pe simeze – expoziție de pictură – experți Ioana Ionescu, Elisabeta Făcăianu, Cristina Dragomir, secția Pictură copii (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de grafică – cursanți – experți Antonia Corgoja, Diana Alexe, secția Grafică (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcționalexpoziție de design vestimentar – expert Maria Constantinescu,secția Design vestimentar (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcționalexpoziție de decorațiuni interioare – expert Elena Borundel, secția Decorațiuni interioare (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de iconografie – cursanți – expert Cristina Istrate, secția Iconografie (Școala de Artă București)


Calea Victoriei redevine pietonală sâmbătă, 23 septembrie, la „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană” cu evenimente de dans, teatru și ateliere
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 15:45

Calea Victoriei redevine pietonală sâmbătă, 23 septembrie, la „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană” cu evenimente de dans, teatru și ateliere

Calea Victoriei  redevine pietonală doar  sâmbătă, 23 septembrie , în cadrul evenimentului ...

Calea Victoriei redevine pietonală sâmbătă, 23 septembrie, la „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană” cu evenimente de dans, teatru și ateliere
Turneul Național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, în Transilvania. Pianistul Cătălin Răducanu susține concerte la Brașov, Deva și Arad pe 24, 25 și 26 septembrie
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 15:12

Turneul Național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, în Transilvania. Pianistul Cătălin Răducanu susține concerte la Brașov, Deva și Arad pe 24, 25 și 26 septembrie

  După o zi plină în Vrancea, în care a susținut două concerte, unul în localitatea Gugești și unul la...

Turneul Național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, în Transilvania. Pianistul Cătălin Răducanu susține concerte la Brașov, Deva și Arad pe 24, 25 și 26 septembrie
Târgul Creativ ”OvalsArt” – ediția de Halloween
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 14:49

Târgul Creativ ”OvalsArt” – ediția de Halloween

Se deschide un nou spațiu în care se vor îmbina talentul, originalitatea, măiestria și bunul gust. Pe 28 și 29...

Târgul Creativ ”OvalsArt” – ediția de Halloween
Soundcheck: Mastika este noul single al formației Balkan Taksim, duo.ul care unește muzica electronică cu sunetele, ritmul și rădăcinile sufletului balcanic.
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 12:47

Soundcheck: Mastika este noul single al formației Balkan Taksim, duo.ul care unește muzica electronică cu sunetele, ritmul și rădăcinile sufletului balcanic.

"Istoria piesei Mastika este una alambicata și se pierde în negura vremii. Ea face parte dintr-un patrimoniu...

Soundcheck: Mastika este noul single al formației Balkan Taksim, duo.ul care unește muzica electronică cu sunetele, ritmul și rădăcinile sufletului balcanic.
Soundcheck: Turneul Național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor susținut de pianistul Cătălin Răducanu continuă să demonstreze că "Muzica e una!"
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 12:22

Soundcheck: Turneul Național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor susținut de pianistul Cătălin Răducanu continuă să demonstreze că "Muzica e una!"

" Este primul meu turneu solo prin care mi-am propus să sparg barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile...

Soundcheck: Turneul Național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor susținut de pianistul Cătălin Răducanu continuă să demonstreze că "Muzica e una!"
Ioan Holender, invitatul primei ediții Scena Gândirii din noua stagiune a ONB
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 11:43

Ioan Holender, invitatul primei ediții Scena Gândirii din noua stagiune a ONB

Scena Gândirii , seria de conferințe desfășurate sub cupola Operei Naționale București, revine în stagiunea de...

Ioan Holender, invitatul primei ediții Scena Gândirii din noua stagiune a ONB
WE ARE ALL OK. Chiar suntem bine toţi! Sper să ne acceptăm unii pe alţii!" 
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 09:57

WE ARE ALL OK. Chiar suntem bine toţi! Sper să ne acceptăm unii pe alţii!" 

  Acesta este mesajul transmis de coregrafa Ioana Marchidan prin performance-ul WE ARE ALL OK, pentru care semnează...

WE ARE ALL OK. Chiar suntem bine toţi! Sper să ne acceptăm unii pe alţii!" 
Anita Hartig în Boema, la Opera Naţională Bucureşti, pe 1 octombrie
Muzică-Dans-Arte 22 Septembrie 2023, 05:13

Anita Hartig în Boema, la Opera Naţională Bucureşti, pe 1 octombrie

Celebra soprană a cântat rolul Mimi pe marile scene ale lumii, de la Scala din Milano, la Metropolitan Opera din New York

Anita Hartig în Boema, la Opera Naţională Bucureşti, pe 1 octombrie
Ascultă live

Ascultă live

10:00 - 12:00
Cu minte de weekend
Ascultă live Radio România Cultural
10:05 - 13:00
DIMINEŢI CU SOARE
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara
Ascultă live Radio România Timișoara
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru