Ascultă Radio România Cultural Live

Weekend cultural - Recomandări pentru 5-7 aprilie

Weekend cultural - Recomandări pentru 5-7 aprilie

06 Aprilie 2024, 05:34

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend.

Concerte

 • Orchestra Naţională Radio condusă de dirijorul Cristian Oroșanu va concerta vineri, la Sala Radio. Solişti: Gabriel Croitoru - vioară, Veronica Anușca - soprană şi Balla Sándor - bariton. În program: C. Silvestri: Trei piese pentru orchestră de coarde, op. 4 nr. 2 și C. Saint-Saëns: Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară și orchestră, op. 61. participă CORUL ACADEMIC RADIO, dirijat de Ciprian Țuțu.

https://www.orchestreradio.ro/

 • Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu dirijată de Leo Hussain concertează vineri, la Ateneul Român. Solistă va fi pianista Raluca Știrbăț. În program: Jean Sibelius, Poemul simfonic „Finlandia”, op. 26, Edvard Grieg, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 16, Alexander von Zemlinsky „Die Seejungfrau” (Sirena)

https://www.fge.org.ro/calendar

 • Universitatea Națională de Muzică din București organizează a XV-a ediție a Festivalului „CHEI”, între 6 şi 12 aprilie, în sălile bucureştene consacrate, dar şi în spaţiile proprii de concert şi spectacol. Festivalul debutează sâmbătă, la Ateneul Român cu un concert extraordinar susținut de orchestra „Concerto”, dirijată de Leo Hussain.

https://www.unmb.ro/calendar_years/2024/

 • La Brașov, vineri, în cadrul Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră (5 – 13 apr.) are loc concertul „Souvenir de Florence”, susținut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii Brașov. Conducerea muzicală: Sebastian Tegzeșiu - ora 19:00, la Sala Patria.

https://www.filarmonicabrasov.ro/fimc/

 • El Nino își va lansa noul album intitulat „În transă” în cadrul concertului de sâmbătă de la Arenele Romane. Invitați: Cally Roda, DJ Fellx, DJ Gaga, DOC, F. Charm, Irma, JO, Karie, Liviu Teodorescu, M.G.L., Miru, Mutu, Pacha Man, Samurai, Shift și Vlad Dobrescu

https://m.iabilet.ro/bilete-concert-el-nino-95493/

Operă

 • La Opera Națională din București, vineri are loc spectacolul Mozart și Salieri. Interpretează: Ionuț Vișan – actor (invitat), Vlad Rădescu – actor, Cristina Maria Oltean – soprană, Edith Adetu – soprană (invitată), Mihaela Ișpan – mezzosoprană, Andrei Lazăr – tenor și Marius Boloș – bas.

https://operanb.ro/spectacol/mozart-si-salieri/#05042024

 • Opera Națională Timișoara ne invită duminică la spectacolul Bal mascat de Giuseppe Verdi. La conducerea muzicală se va afla Mihnea Ignat, iar regia artistică este semnată de Frans Meewis. Libretul a fost transpus pentru prima dată în partitură de operă de Daniel Auber, în anul 1833. Intriga va fi abordată însă și de Giuseppe Verdi, în anii de maturitate creatoare.

https://www.ort.ro/eveniment/676/ro/Un-ballo-in-maschera--Bal-mascat-.html

 • Muzicalul "Frumoasa din pădurea adormită", realizat de Silvia Kerim şi Marius Ţeicu după basmul omonim de Charles Perrault, se regăseşte în programul Operei Naționale Craiova. Din distribuţia spectacolului care are loc duminică fac parte: Laurențiu Nicu, Laura Dumitrescu, Anca Țecu, Andreea Segărceanu și Amina Almahadin.

https://www.operacraiova.ro/ro/stagiune/frumoasa-din-padurea-adormita~s403/

 • Opera Națională Română Cluj–Napoca ne invită vineri, la spectacolul Nabucco de Giuseppe Verdi. La conducerea muzicală se va afla David Crescenzi, iar regia artistică este semnată de Ina Hudea.

https://operacluj.ro/spectacole/2023-2024/soldoutnabucco-5-aprilie-2024-18-30/

Teatru

 • Teatrul Național din Târgu Mureș prezintă duminică, spectacolul Furtuna în regia lui Nicolas Cristache. Furtuna, una dintre ultimele piese scrise de William Shakespeare, este o tragicomedie de excepție prin modul în care îmbină tragicul și comicul, iar această nouă adaptare și viziune oferă o experiență plină de emoții – 12 actori creează o lume, la foarte mică distanță de tine, și te invită să visezi alături de ei.

https://teatrunational.ro/play/furtuna-2023/?comp=LR

 • La Teatrul de Stat Constanța, vineri, se joacă spectacolul Trilogia belgrădeană de Biljana Srbljanović în regia lui Erwin Șimșensohn. „Trilogia belgrădeană” propune trei istorii – una din Cehia, una din Australia și una din Statele Unite ale Americii, trei povești cu oameni care ar vrea să fie acasă, în Belgrad, în Serbia, dar e război și când e război, ca să fii în viață, e mai bine să fii în altă parte.

https://www.teatruldestatconstanta.ro/spectacol/trilogia-belgradeana

 • Teatrul Național București prezintă vineri, spectacolul „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci” de Raluca Mănescu. „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci” este drumul inițiatic al unui bărbat, în luptă cu Frica. Este o poveste învăluită de dragoste, umor și curaj despre traume deconstruite, despre iubire și acceptare. Ce mai înseamnă azi să fii un „bărbat adevărat”? O disecție actuală a parcursului către sine și a impactului pe care îl are descoperirea adevăratului chip ascuns sub măști fabricate. Spectacol prezentat în coproducție cu Asociația Vanner Collective.

https://www.tnb.ro/ro/komorebi-lumina-care-se-filtreaza-printre-copaci#tabs-2

Filme

 • Între 5 și 14 aprilie, are loc la București Festivalul International de Film Documentar și Drepturile Omului – One World Romania, ediția a 17-a, cu tema: „Alege!”. Retrospectivele de anul acesta îi aduc în prim plan pe Maryam Tafakory și Eyal Sivan, doi cineaști care provin din generații si având abordări diferite, si ale căror filmografii sunt cu atât mai importante în ziua de astăzi, întrucât investighează aspectele umane și tensiunile care apar între noțiunile de identitate, putere și supremație - atât la nivel individual, cât și sistemic. Locațiile unde are loc festivalul: Cinema Elvire Popesco - Institutul Francez, Cinema Union, Cinemateca Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Ceh București.

https://oneworld.ro/ro/festival/

 • Éric Toledano și Olivier Nakache, duoul de regizori francezi care a cucerit publicul în 2011, cu „Intouchables”, revin pe marile ecrane cu o comedie de actualitate: „Un an dificil”. Plasată în lumea supraconsumului, a supraîndatorării și a crizei climatice, filmul urmărește doi tipi plini de datorii, care ajung într-un grup de activiști de mediu atrași de berea și snacksurile gratuite.
 • Filmul documentar Jeff Koons: Portretul unei vieți în regia lui Pappi Corsicato intră în acest weekend în cinematografe. Jeff Koons este considerat unul dintre cei mai influenți, populari și controversați artiști din ultimii 30 de ani. Koons transformă obiectele de zi cu zi, produse în masă, în cele mai înalte forme de artă.

https://www.cinemagia.ro/filme/jeff-koons-a-private-portrait-3312979/

Expoziții

 • The H Gallery prezintă expoziția "Dintr-o privire", unde puteți să descoperiți, pentru prima dată în București, o parte din colecția Marianei Florescu. Selecția prezentată la The H Gallery cuprinde doar o mică parte din acest mare întreg: picturi, desene, sculpturi, fotografii, gravuri, schițe și colaje a 26 de artiști, pe cât de reprezentativi pentru arta românească, pe atât de diferiți în practică.
 • Galeria Simeza găzduiește „Scrinium curiositatum” – expoziția lui Costel Iacob, prin care va fi prezentată o incursiune artistică si olfactivă în paleontologic.
 • Galeria Romană găzduiește expoziția artistei Angela HANC. Artista este preocupată de evidențierea unor alternative stilistice distincte în peisajul artistic contemporan, ce urmăresc spiritualizarea spațiului concret prin mijloace tehnice cvasi-tradiționale.”Adame, unde esti? reprezintă o continuare a proiectului expozițional Grădina lui Efrem. Transcrieri picturale după Imnele Raiului de Sfântul Efrem Sirianul, organizat la Muzeul de Artă din Arad, în 2015.

https://galeriaromana.ro/expozitie/expozitie-angela-hanc-adame-unde-esti/

 • Expoziția Victoriei Zidaru de la Muzeul Național de Artă Contemporană reprezintă o unică instalație ce ocupă spațiul central al etajului patru de la MNAC și se extinde organic în cele două anexe laterale ale acestuia. Artista combină materialul textil cu cel vegetal în reliefuri și obiecte realizate din pânză de casă din in și cânepă (adesea brodată manual) umplute cu fân și plante aromate. Dimensiunea vizual-haptică se relaționează cu cea olfactivă: cordoanele de ierburi uscate formează ceea ce artista numește sculpturi olfactive sau un râu vegetal, pe care spectatorul este invitat să-l traverseze, refăcând o experiență primordială.

https://www.mnac.ro/event/1201/VICTORIA%20ZIDARU.%20ZIUA%20%C3%8ENT%C3%82I

Festivalul Internațional „Vara Magică” va avea loc la București, în perioada 3 iulie-21 august
Muzică-Dans-Arte 22 Mai 2024, 14:50

Festivalul Internațional „Vara Magică” va avea loc la București, în perioada 3 iulie-21 august

Festivalul Internațional „Vara Magică” , ajuns la cea de-a 13-a ediție , va avea loc în perioada 3 iulie -...

Festivalul Internațional „Vara Magică” va avea loc la București, în perioada 3 iulie-21 august
CEA MAI LUNGĂ BANDĂ DESENATĂ din România, la Bookfest 2024!
Muzică-Dans-Arte 22 Mai 2024, 14:03

CEA MAI LUNGĂ BANDĂ DESENATĂ din România, la Bookfest 2024!

Ai între 7 și 18 ani? Îti place să desenezi? Îți place să citești? Te-ai gândit cum să îmbini...

CEA MAI LUNGĂ BANDĂ DESENATĂ din România, la Bookfest 2024!
Record istoric de concurenți înscriși la secțiunile instrumentale ale Concursului Internațional George Enescu din acest an
Muzică-Dans-Arte 22 Mai 2024, 10:25

Record istoric de concurenți înscriși la secțiunile instrumentale ale Concursului Internațional George Enescu din acest an

Recent s-au încheiat înscrierile pentru secțiunile violoncel, vioară și pian ale celei de-a XIX-a ediții a...

Record istoric de concurenți înscriși la secțiunile instrumentale ale Concursului Internațional George Enescu din acest an
Daegu Opera House din Coreea de Sud - primul invitat din Asia pe scena Bucharest Opera Festival
Muzică-Dans-Arte 21 Mai 2024, 12:18

Daegu Opera House din Coreea de Sud - primul invitat din Asia pe scena Bucharest Opera Festival

Gala Puccini 100  aduce pentru prima dată un invitat din Asia, respectiv  Daegu Opera House din Coreea de Sud...

Daegu Opera House din Coreea de Sud - primul invitat din Asia pe scena Bucharest Opera Festival
Festivalul Internațional Shakespeare: Proiectul Furtuna, Hamlet – dansul melancolicului și concert Alternosfera
Muzică-Dans-Arte 21 Mai 2024, 11:45

Festivalul Internațional Shakespeare: Proiectul Furtuna, Hamlet – dansul melancolicului și concert Alternosfera

Aflat în plină desfășurare, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova continuă să țină la cote înalte...

Festivalul Internațional Shakespeare: Proiectul Furtuna, Hamlet – dansul melancolicului și concert Alternosfera
Generația de Aur - Românii care au făcut din fotbal artă joacă și pe Lipscani, la Art Safari, din 23 mai
Muzică-Dans-Arte 21 Mai 2024, 11:40

Generația de Aur - Românii care au făcut din fotbal artă joacă și pe Lipscani, la Art Safari, din 23 mai

București, 21 mai 2024. Generația de Aur a fotbalului românesc va fi celebrată la Art Safari printr-o expoziție...

Generația de Aur - Românii care au făcut din fotbal artă joacă și pe Lipscani, la Art Safari, din 23 mai
S-au pus în vânzare biletele pentru recitalurile și concertele simfonice din cadrul Concursului Internațional George Enescu 2024
Muzică-Dans-Arte 21 Mai 2024, 09:56

S-au pus în vânzare biletele pentru recitalurile și concertele simfonice din cadrul Concursului Internațional George Enescu 2024

Iubitorii muzicii clasice pot achiziționa deja bilete pentru recitalurile și concertele simfonice ce vor avea loc în...

S-au pus în vânzare biletele pentru recitalurile și concertele simfonice din cadrul Concursului Internațional George Enescu 2024
SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul
Muzică-Dans-Arte 21 Mai 2024, 08:29

SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul

Sâmbătă, 25 mai, în spațiul Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida,  de la ora 16:00 are loc conferința...

SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul
Ascultă live

Ascultă live

07:00 - 07:55
Dimineața Crossover (partea a I-a)
Ascultă live Radio România Cultural
07:00 - 07:20
Radiojurnal
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
07:00 - 07:30
ÖĐÎÄ˝ÚĿҝ
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
07:00 - 07:03
Buletin de știri
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru