Ascultă Radio România Cultural Live

Weekend special de Moș Nicolae, la Gong!

25 Noiembrie 2021, 12:30

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă o selecție specială de filme de animație, ateliere de creație și spectacole, în perioada 3 – 5 decembrie.

„Aducem un nou cadou copiilor din oraș, de data aceasta în așteptarea lui Moș Nicolae! Chiar dacă a fost un an dificil pentru toată lumea, suntem bucuroși că am păstrat viu spiritul tânăr al orașului printr-o agendă bogată ce surprinde un imaginar fabulos, conturând un viitor mai bun pentru noile generații. Suntem norocoși, totodată, că ne aflăm sub patronajul unei administrații înțelepte pentru care artiștii rămân esențiali și valoroși, protejând lucrătorii culturali într-o perioadă critică. Așadar, la final de an ținem să mulțumim în mod special Primăriei și Consiliului Local Sibiu pentru contribuția vitală în păstrarea teatrului pentru copii și tineret ca o moștenire culturală vie pentru întreaga comunitate.”, a declarat Adrian Tibu.

„Mercy Street: Strada Speranței” este primul lungmetraj de animație românesc pentru copii, realizat după Revoluția din decembrie 1989. Filmul este regizat de Frații Buzea (Ducu și Stefan). Aceștia au experiență în realizarea spoturilor și videoclipurilor muzicale animate. Părinții celor doi sunt Zaharia și Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animație Bălănel și Miaunel, Peripețiile lui Ionuț, Temerarii de la scara 2, Roboțel si Creionel. „Mercy Street este un lungmetraj de animație despre prietenie, curaj, sacrificiu și nu în ultimul rând despre dragoste. Este povestea micuțului Lorenz care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă, aflată sub lumea noastră. Lorenz trebuie să salveze muzica pentru a salva viața de pe pământ. În aceasta călătorie inițiatică este însoțit de 3 prieteni muzicieni, părintele Abbey care este mentorul său și de cele 2 pisici persane ale sale. Antagonistul, Marcus Prophet, un geniu al răului, are in plan să fure toata muzica și s-o transforme într-o enorma sursă de energie pe care s-o folosească pentru a dobândi nemurirea.”, a declarat regizorul Ștefan Buzea. În distribuția filmului de animație se numără actorii Alex Bordeanu, Ionuț Grama, Cristian Iacob, Vlad Rădescu, Marius Stănescu, Duta Șerban, Andrei Stanciu și Laurențiu Munteanu. Proiecția va avea loc vineri, 3 decembrie de la ora 18:00, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Animația are o durată de aproximativ 73 de minute și este recomandată tuturor categoriilor de vârstă.

„Aventurile lui Țuțu” prezintă povestea unui băiețel de 8 ani. Evadând din jungla urbană în care există doar tablete și smartphone-uri, Țuțu descoperă basmele și poveștile ascunse în paginile cărților. Micul erou călătorește din satul bunicilor până pe Marte și înapoi, într-o aventură plină de peripeții. Regia filmului este semnată de Ion Octavian Frecea, iar personajele basmului sunt redate prin vocile îndrăgiților actori Horațiu Mălăele, Marian Râlea, Tamara Buciuceanu Botez, Mihai Răzuș și Marcelo Cobzariu. Proiecția va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18:00, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Animația are o durată de aproximativ 73 de minute și este recomandată tuturor categoriilor de vârstă.

Cele două proiecții sunt prezentate la Sibiu cu sprijinul Cartoon TV Plus, o platformă de streaming video gratuit, exclusiv cu filme de animație românești pentru grădinițe, școli, licee, cluburi pentru elevi, biblioteci publice și spitale pentru copii. Platforma difuzează în premieră „Legendarium”, primul serial de animație CGI românesc – în trei variante audio: română, maghiară și engleză. Pe cartoontvplus.ro puteți viziona de asemenea filmul de animație „Opinci”, premiat la TIFF și Animest, precum și o serie de alte filme cu acces pe baza unui cont gratuit. Proiectul își propune să demonstreze cum filmul de animație poate di utilizat în implicarea copiilor în activități prin care își pot dezvolta abilitățile critice și creative pe diverse teme sociale și culturale. Rezervarea locurilor pentru proiecțiile de la Sibiu se face la Agenția de Bilete a Teatrului „Gong” sau prin e-amil la ticketing(@)teatrulgong.ro, după regula „primul venit, primul servit”.

Cei mici sunt invitați, de asemenea, să îl redescopere pe Ion Creangă într-o montare specială.

„Fata babei și fata moșneagului” în regia Èvei Lábadi este un spectacol cu actori și păpuși ce propune o călătorie inițiatică într-o lume fabuloasă despre rău și bine. Construit ca un laborator cu povești, spectacolul de la Sibiu este unul al antitezelor, în care răbdarea și blândețea conturează nucleul unei lumi mereu învingătoare. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, reinterpretează bucuria unei narațiuni nemuritoare într-un colaj inspirat atât din portul românesc, cât și din opera lui Brâncuși. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Anton Balint, Lucia Barbu, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Raluca Pavel, Adrian Prohaska și Claudia Stühler. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Cele două reprezentații vor avea loc sâmbătă, 4 decembrie și duminică, 5 decembrie, de la orele 11:00. Prețul unui bilet la oricare din reprezentații este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.

Diana Ribana redeschide seria atelierelor de creație prin două întâlniri efervescente. Cei mici își vor confecționa propriul Moș, sub formă de decorațiuni, într-o sesiune interactivă în care își vor dezvolta tehnicile de lucru manual și abilitățile creative. Participanții vor fi provocați să construiască povești în jurul acestei teme ca o joacă prietenoasă despre generozitate și spirit de echipă. Atelierele vor avea loc sâmbătă, 4 decembrie și duminică, 5 decembrie, de la orele 10:00 și sunt destinate exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, în limita locurilor disponibile conform regulilor de siguranță sanitară și distanțare socială. Prețul unui bilet la oricare din atelierele de creație este de 12 lei, tarif fix ce include toate materialele necesare.

Programul special de Moș Nicolae este prezentat în parteneriat cu CONCEPTUAL LAB by Theo Nissim.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

 

**

CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Proiectul „Focus pe Griviței”
Teatru și film 26 Septembrie 2023, 10:26

Proiectul „Focus pe Griviței”

15 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 15 din cartierul Grivița, Brașov se vor transforma în regizori de filme documentare prin...

Proiectul „Focus pe Griviței”
De azi până duminică, Bucureștiul devine o destinație pentru iubitorii filmului experimental
Teatru și film 26 Septembrie 2023, 10:12

De azi până duminică, Bucureștiul devine o destinație pentru iubitorii filmului experimental

Filmul experimental are o soartă nu tocmai fericită: greu de obţinut finanţări, greu de distribuit, dacă nu imposibil. Cu...

De azi până duminică, Bucureștiul devine o destinație pentru iubitorii filmului experimental
TOMODACHI pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, 28 septembrie 2023
Teatru și film 26 Septembrie 2023, 09:43

TOMODACHI pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, 28 septembrie 2023

Joi, 28 septembrie 2023 , la ora 18:00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca TOMODACHI , un...

TOMODACHI pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, 28 septembrie 2023
Spectacolul „Sakura Sandwich” - Premiera noii stagiuni la Teatrul „Andrei Mureșanu”
Teatru și film 25 Septembrie 2023, 14:30

Spectacolul „Sakura Sandwich” - Premiera noii stagiuni la Teatrul „Andrei Mureșanu”

Teatrul „Andrei Mureșanu” aduce în atenția publicului premiera spectacolului „Sakura Sandwich”,...

Spectacolul „Sakura Sandwich” - Premiera noii stagiuni la Teatrul „Andrei Mureșanu”
Bucharest International Film Festival își prezintă filmele câștigătoare
Teatru și film 25 Septembrie 2023, 14:08

Bucharest International Film Festival își prezintă filmele câștigătoare

Premiile au fost acordate în prezența Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Bucharest International Film Festival își prezintă filmele câștigătoare
Originalitatea tinerilor creatori independenți, premiată la ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe
Teatru și film 25 Septembrie 2023, 12:09

Originalitatea tinerilor creatori independenți, premiată la ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie,...

Originalitatea tinerilor creatori independenți, premiată la ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe
Revizorul de Gogol - în versiunea Teatrului Satiricus din Chişinău - se joacă pe 30 septembrie la Bucureşti
Teatru și film 25 Septembrie 2023, 09:35

Revizorul de Gogol - în versiunea Teatrului Satiricus din Chişinău - se joacă pe 30 septembrie la Bucureşti

Sâmbătă, 30 septembrie , ora 19:00, Revizorul  de Gogol, în regia artistică şi scenografia lui A lexandru...

Revizorul de Gogol - în versiunea Teatrului Satiricus din Chişinău - se joacă pe 30 septembrie la Bucureşti
Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“ - FITC #15
Teatru și film 25 Septembrie 2023, 06:07

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“ - FITC #15

București: 7 - 14 octombrie 2023 Tema ediției: Tehnologii multimedia în spectacolele pentru copii Între 7 și 14...

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“ - FITC #15
Ascultă live

Ascultă live

15:30 - 16:00
Scena și ecranul
Ascultă live Radio România Cultural
15:05 - 18:00
Obiectiv, România
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
15:00 - 16:00
LADA DE ZESTRE
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara
Ascultă live Radio România Timișoara
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru